Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Dienstverleners Omgevingswet presenteren zich

11 november 2020 netwerkKennislab

Wat zijn de mogelijkheden voor ondersteuning bij de implementatie van de Omgevingswet? Op welke manier kan je structureel ontzorgd worden? Hoe kan je je kennis en kunde vergroten om de transitie naar de Omgevingswet te maken?
Tijdens de week van de dienstverleners Omgevingswet, van 23 tot en met 27 november a.s., krijg je hier antwoord op en is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.
Een overzicht van alle deelnemende dienstverleners vindt je in dit document.

Inzichten en praktijkervaringen
Bij de implementatie van de Omgevingswet kunnen overheden een beroep doen op dienstverleners. Denk daarbij aan (organisatie) adviesbureaus, projectmanagement leveranciers op het gebied van ICT, implementatie organisaties voor software-, plan- en ingenieursbureaus. Tijdens de week van de dienstverleners Omgevingswet delen dienstverleners hun inzichten en praktijkervaringen met betrekking tot de Omgevingswet. De presentaties zullen u veel informatie verschaffen maar bieden ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de dienstverlener en de mogelijkheid om over het gepresenteerde onderwerp in gesprek te gaan.
In de presentaties komt in ieder geval het volgende aan bod:

  • Bij welke minimumeis(en) het dienstenaanbod overheden helpt en op welke manier. Dienstverleners geven hierin inzicht door middel van een casus, praktijkvoorbeeld of workshop.
  • De relatie met Route 2022 – roadmap invoering Omgevingswet.
  • Met welke partner(s) wordt samengewerkt.

Marktverkenning Omgevingswet dienstverlening
Alle dienstverleners die diensten aanbieden met betrekking op de Omgevingswet presenteren zich ook zich via de marktverkenning aan gemeenten. Wil je voorafgaand aan de presentaties alvast een indruk van de markt krijgen, bekijk dan de Marktverkenning Omgevingswet dienstverlening.

Aanmelden
Via dit formulier kan jij je aanmelden voor de presentaties van dienstverleners. Elke presentatie duurt 1 uur en deelname is gratis. De presentaties worden ook opgenomen en achteraf voor een beperkte tijd beschikbaar gesteld via de website van VNG.