Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


De woonwijk als noviteit | werksessies

 

 

Wat vindt u van de ontwerpen voor het centrum van Geleen?
Het centrum van Geleen is studielocatie in de landelijke ontwerpwedstrijd ‘De woonwijk als noviteit’. Ontwerpers uit heel Nederland zijn afgelopen maanden gevraagd om met creatieve ideeën te komen voor de ruimtelijke inrichting van het centrum van Geleen. Twee van de 47 ingebrachte ideeën worden momenteel uitgewerkt in een publieksvriendelijke maquette en ontwikkelstrategie. De beide ontwerpteams hebben daar uw hulp bij nodig. Denkt u eind januari mee over de ruimtelijke inrichting van het centrum van Geleen?  De resultaten zullen op 26 februari in het Stadhuis van Geleen te zien zijn.

Hoe kunt u meedoen? 
U kunt zich inschrijven via de websites van beide teams. Helaas kunnen de werksessies vanwege corona niet fysiek plaatsvinden in Geleen. Beide teams organiseren daarom meerdere online werksessies, waaraan iedereen kan deelnemen. Beide teams vragen nadrukkelijk om de mening van mensen die in Geleen wonen, het centrum en de geschiedenis kennen. Na inschrijving krijgt u een e-mail met informatie over de bijeenkomst

Plan Geleen “kraakt” Geleen
Doe mee aan de workshop

Plan Het Verspreide Paleis
Doe mee aan de workshop

De oproep ‘De woonwijk als noviteit’ is een initiatief van de BNSP – in samenwerking met de NVTL – om nieuwe wegen te verkennen qua ontwerp en ontwikkelstrategie voor plekken die daarom verlegen zitten. ‘Niet met vuistdikke rapporten, maar door ruimtelijke professionals die het vak van de verbeelding beheersen. De oproep staat voor een vrije denkoefening waarbij deelnemers hun eigen opdrachtgever zijn’, aldus BNSP-bestuurslid en initiator van de oproep Jacqueline Tellinga. Voor elke editie zoekt de BNSP samenwerking met een gemeente die openstaat voor een lokale discussie over wat er met een plek kan, te verrijken en deze in de openbaarheid te voeren – een oprechte dialoog. Bij deze eerste editie wordt samengewerkt met de gemeente Sittard-Geleen en de provincie Limburg.

 

BNSP

De woonwijk als noviteit | eindpresentatie in Geleen

Op 26 februari presenteren de twee geselecteerde teams hun uitgewerkte ideeën voor de eerste editie De woonwijk als noviteit. Deze presentatie vindt plaats in het.

Lees meer