Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


DAG VAN DE OPENBARE RUIMTE, 27 EN 28 SEPTEMBER

19 september 2017 BNSP

De BNSP presenteert zich samen met de NVTL en BNO op de Dag van de Openbare Ruimte.

Op 27 en 28 september vindt de beurs Dag van de Openbare Ruimte plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Ruim 600 bedrijven en organisaties zijn beide dagen aanwezig met hun producten en diensten die het leven in de stedelijke omgeving prettig, veilig en duurzaam maken.

De vakverenigingen NVTL, BNSP, Werkgroep DSO en BNO zijn eveneens van de partij en presenteren zich  met een groep bedrijven rondom een voor dit doel ontworpen gezamenlijk plein.  We informeren bezoekers vanaf deze bijzondere plek over de vereniging, het lidmaatschap, de werkgroepen, de activiteiten en het netwerk. Daarnaast bieden we een aantrekkelijk en informatief programma met sprekers en bijeenkomsten die allen de Openbare Ruimte als thema hebben, belicht vanuit de verschillende vakdisciplines!

 

Programma BNSP

27 September

Key-Note lezing: De staat van het fysieke publieke domein en de onstuitbare opkomst van haar virtuele contramal.

Op 27 september geeft Raad van Advies-lid Peter de Bois de Key-Note lezing; De staat van het fysieke publieke domein en de onstuitbare opkomst van haar virtuele contramal.

bnsp-raad-van-advies-oeter-de-bois

Peter de Bois

Het publieke domein is het ruimtelijk netwerk van ‘flows & places’ waar eeuwenlange emancipatie en confrontatie tot burgerschap heeft geleid en elke nieuwe maatschappelijke en technologische ontwikkeling zich aandient voor een rol van betekenis in het systeem en een plaats onder de zon. De ‘cloud’ met haar ‘internet of things’ en data innovatie is een nieuw publiek domein met alle kenmerken van dien, een virtuele contramal van de fysieke versie, misschien twee handen op een buik maar dat zal niet vanzelf gaan.

 

peter de bois Virtual meets Physical

Locatie: Hoofdpodium Hal 2

Tijd: 14:00 – 14:45

 

28 september

Bureaubijeenkomst Verzekeringen

We beginnen de dag om 10:30 met een bureaubijeenkomst voor leden van de NVTL en de BNSP, met als onderwerp beroepsaansprakelijkheid- en arbeidongeschiktheidverzekeringen. Joeri de Bekker is gastheer en ontvangt Huub de Graaff, directeur arbeidsvoorwaarden SFA en Bas Provily AON die ons respectievelijk voorlichten over de zaken die verzekeringstechnisch vanuit  een bureau van belang zijn en zaken waar het verzekeringswezen een rol in kan spelen door de samenstelling van verzekerinspakketten. Naast deze presentaties kunnen deelnemers met elkaar en de deskundigen in gesprek over dit onderwerp.

Locatie: Julianazaal 5

Tijd: 10:30 – 11:30

 

27 & 28 september

Plein06 presenteert Ontmoeten

Tentoonstelling en presentatie Plein06

Plein06 presenteert de tentoonstelling ONTMOETEN die ingaat op de toepassing van ruimte, gericht op ontmoeten, participeren en delen. Tjerk Wobbes geeft daarover op 28 september een presentatie.

tjerk-1

Tjerk Wobbes

Plein06 is een strategisch ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur dat zich o.a. richt op het ontwerp van goede ontmoetingsplekken. Plein06 heeft vanuit dit perspectief onlangs een belangrijke bijdrage gehad In de tentoonstelling ONTMOETEN (Pulchri, Den Haag).  Kunstenaars, ruimtelijke professionals (architecten/ stedenbouwkundigen) en middelbare scholieren schetsen hun visie op het ontmoeten in de openbare ruimte van morgen. Ze reageren daarmee op de onderzoeksvraag:
Als we toch de Nederlandse ruimte aan het verbouwen zijn, hoe zou de openbare ruimte van morgen meer een plek van ontmoeten kunnen worden en welke interventies zijn mogelijk om het samenleven in stad en land te ondersteunen?

De installatie is beide beursdagen te bezichtigen in Hal 2 naast het hoofdpodium.

 

installatie plein06

Installatie Plein06

Lezing: ONTMOETEN, Tjerk Wobbes

Datum: 28 september

Locatie: Julianazaal 5

Tijd: 13:00 – 13:45

——————————————————————————————————————————————

NVTL heeft daarnaast een uitgebreide programmering die via de website is te consulteren

De Dag van de Openbare Ruimte wordt door ons afgesloten met een gezamenlijke netwerkborrel.

Meer informatie over de beurs, programmering en inschrijving

——————————————————————————————————————————————-