Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


18 juni: Dag van de Jonge Ontwerper

19 mei 2021 netwerk
Startschot Dag van de Architectuur met een landelijke Dag van de Jonge Ontwerper

Voor de tweede keer organiseren Arcam en PEP een landelijke ontwerpmanifestatie voor jonge ontwerpers. De tweede Dag van de Jonge Ontwerper vindt plaats op vrijdag 18 juni 2021, inclusief een publiek ochtendprogramma vanuit Pakhuis de Zwijger, live te volgen via de livecast!

De Dag van de Jonge Ontwerper, georganiseerd in nauwe samenwerking met het College van Rijksadviseurs en De Architect, is het landelijke startschot van de Dag van de Architectuur. De landelijke Dag van de Architectuur valt dit jaar  in het weekend van 19 op 20 juni. In dit weekend worden door het hele land activiteiten georganiseerd op het gebied van architectuur onder het thema “Architectuur/Klimaat”.

Het thema Architectuur/Klimaat wordt tijdens de Dag van de Jonge Ontwerper geïntroduceerd door Floris Alkemade (Rijksbouwmeester en ambassadeur van de stichting Coördinatie Lokale Architectuurinitiatieven). Na zijn lezing volgt een plenair panelgesprek met Wouter Veldhuis (CRA/Must), Merel Pit (De Architect) en Barbara Luns (AiR) onder leiding van Indira van ’t Klooster (Arcam).

Na het publieksprogramma buigen tientallen jonge ontwerpers zich, verspreid over architectuurcentra in het hele land, over concrete casussen aangedragen door opdrachtgevers, woningcorporaties en ontwikkelaars. Doel van de Dag van de Jonge Ontwerper is om jonge ontwerpers in contact te brengen met opdrachtgevers rondom actuele ruimtelijke thema’s.

Programma
10.00 – 10.45 uur – Online lezing Floris Alkemade vanuit Pakhuis de Zwijger Amsterdam (voor iedereen live te volgen)

10.45 – 11.30 uur – Online panelgesprek vanuit Pakhuis de Zwijger Amsterdam (voor iedereen live te volgen)
12.00 – 17.00 uur – Workshops verdeeld over architectuurcentra met opdrachtgevers (besloten programma)

Reserveer voor het ochtendprogramma van 10.00 tot 11.30 uur via de RSVP link en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Deelnemende Architectuurcentra
De deelnemers aan de Dag van de Jonge Ontwerper gaan aan de slag bij de volgende architectuurcentra, verspreid over het hele land:

ABC Architectuurcentrum – Haarlem
Arcam – Amsterdam
Architectuurcentrum AORTA – Utrecht
Architectuurpunt – Drenthe
Schunck Architectuurcentrum – Heerlen
Dudok Architectuurcentrum – Hilversum
FASadE – Amersfoort
Rondeel – Deventer