BEROEPSVERENIGING VAN NEDERLANDSE STEDEBOUWKUNDIGEN EN PLANOLOGEN
In een vol land, waar ruim denken een vereiste is, vervullen stedebouwkundigen en planologen een spilfunctie. Zij dragen met hun plannen en projecten verantwoordelijkheid voor de ruimtelijke inrichting en de ruimtelijke kwaliteit van ons land. Zij voeden de discussie en zijn er tegelijkertijd onderwerp van. Vanuit de samenleving worden zij meer dan ooit aangesproken op hun werk. De beroepsgroep zelf is onderhevig aan ingrijpende veranderingen. Nieuwe werkverbanden en nieuwe inhoudelijke opgaven zijn aan de orde van de dag.
Lees hier onze missie die we als beroepsvereniging voorstaan.
ORGANISATIE
De Algemene Ledenvergadering (ALV) is het hoogste besluitvormend orgaan. Bijna 600 personen, bureaus en instituten zijn verenigd in de BNSP.
De organisatie bestaat uit de Algemene Leden vergadering, het bestuur, het bureau en een Raad van Advies.
De Algemene Leden Vergadering vindt jaarlijks in juni plaats. In de statuten is vastgelegd wat een vereniging hoort te regelen. De upload van de statuten volgt.
Bestuursleden vergaderen eenmaal per maand. Het onbezoldigd bestuur bestaat uit een voorzitter, een penningmeester, een secretaris en overige bestuursleden.
De BNSP kent twee bezoldigde stafmedewerkers.
Het bestuur wordt gevraagd en ongevraagd geadviseerd door de Raad van Advies. Deze komt vier keer per jaar bijeen. De Raad van Advies komt daarnaast enkele keren per jaar bijeen om bestuursleden te adviseren over de te volgen koers op de lange termijn.
Stedebouwkundige en mededirecteur van BFAS+
Lees verderAls voorzitter van de BNSP zie ik de verbinding tussen de leden, externe partijen en overige betrokkenen als een belangrijke taak. Het zoeken, uitnodigen en enthousiasmeren van ambassadeurs voor de projecten en statements die we als vakvereniging neerzetten is daarbij van groot belang. Samenwerking met de overige beroeps- en brancheverenigingen die werkzaam zijn in het ruimtelijk domein vormt daar een essentieel onderdeel van. Met de blik op de ruimtelijke toekomst van Nederland zijn deze allianties en verbindingen meer dan noodzakelijk en daar willen we ons als BNSP graag aan committeren. Als voorzitter van de BNSP wil ik mij met de overige bestuursleden inzetten om reeds bestaande allianties te verstevigen en nieuwe allianties aan te gaan.
Inklappen ^Manager Portefeuillle Stedelijke en Ruimtelijke Ontwikkeling bij Antea Group Nederland en CroonenBuro5
Lees verderIn ons vakgebied spelen op dit moment verschillende transities, nieuwe wetgeving; Ruimtelijke en stedelijke ontwikkeling is continu in beweging. Als vakvereniging kunnen we de benodigde kennis met elkaar ontwikkelen en samen met onze partners in het veld vormgeven. Juist die reflectie buiten de waan van de dag geeft kansen om de ruimtelijke ontwikkeling sterker en integraler te doordenken. Vervolgens kan ieder dit in zijn eigen werkveld gebruiken. Binnenstedelijke ontwikkeling heeft mijn persoonlijke voorkeur; juist omdat daar de puzzel van ontwerp tot uitvoering en van financiën tot milieuplanologie het grootst is. Ik wil met de BNSP bijdragen aan het up-to-date houden van die kennis en competenties, samen met alle disciplines die we in ons werkveld tegenkomen.
Inklappen ^Initiator van projecten op het snijvlak van architectuur, stedenbouw en politiek.
Lees verderIk bedenk en leid projecten op het snijvlak van architectuur, stedenbouw en politiek. Het kleinschalig initiatief, de betaalbaarheid van woningen, doorstroming en verdichting staan hoog op mijn agenda. Optimistische ontwikkelingen: Homeruskwartier in Almere met 1.400 zelfbouwkavels, buurtcentrum en nog veel meer, en de BouwEXPO Tiny Housing zestien permanente huisjes. Publicaties: De Grote Verbouwing, Burgerlijke Stedenbouw en Heilige Huisjes. Lid landelijk Expertteam Woningbouw van The Right to Build Task Force. Mijn achtergrond: HEAO en Planologie .
Inklappen ^Senior ruimte provincie Zuid-Holland
Lees verderOns vakgebied blijft continu uitgedaagd worden door transities en maatschappelijke opgaven. Zoals de mobiliteits- en energietransitie. Maar ook juist sociaal-maatschappelijke opgaven zoals gezondheid en eenzaamheid zijn belangrijk. Als bestuurslid van de BNSP vind ik opleiding belangrijk, met het oog op de nieuwe vraagstukken voor ons vakgebied. Ik zie drie vormen van opleiding. Ten eerste de opleiding via de kennisinstellingen. Daarbij vind ik het belangrijk om te zorgen dat de studenten verbonden zijn met de actualiteit en met het werkveld. Ten tweede zie ik de opleiding van jonge professionals die het werkveld betreden met nieuwe ideeën en energie. En ten derde vind ik de opleiding van beroepsbeoefenaars, de professionals, erg belangrijk.
Inklappen ^Conceptontwikkelaar / Stedebouwkundige bij Bouwfonds Property Development
Lees verderVanuit mijn professionele achtergrond heb ik een brede interesse in de actuele complexe ruimtelijk economische en maatschappelijke vraagstukken rond stedelijke en regionale ontwikkelingen op alle schaalniveaus.
Ik weet vaak verschillende belangen te verbinden door leiderschap, visie, inspiratie, humor en zet daarbij diverse instrumenten, werkvormen en improvisatievermogen in.
Sociaal ondernemer
Lees verderBouwen, techniek en duurzaamheid. Maar waar blijft de ruimte voor zeggenschap van de bewoner cq gebruiker binnen deze processen? De bewoner is voor mij het allerbelangrijkste uitgangspunt. Met mijn bureau Sabo Advies begeleiden wij communicatie- en participatietrajecten op het gebied van de woon- en directe leefomgeving. Het kan gaan over renovatie, onderhoud, sloop-nieuwbouw, maar ook projecten in de openbare ruimte. Ik ben een stadssociologe met een bouwkundige achtergrond. Met deze ultieme combinatie breng ik werelden een stukje dichter bij elkaar. Met mijn kennis en ervaring wil ik mijn bijdrage leveren om de betrokkenheid van bewoners op landelijk niveau te vergroten. O.a is de Omgevingswet een belangrijk speerpunt.
Inklappen ^Stedenbouwkundige
Lees verderIk geloof dat duurzame ruimtelijke ontwikkeling voortbouwt op bestaande kwaliteit van een plek en de energie en dynamiek van de gebruikers. In mijn dagelijkse werkveld ben ik veel op pad om met gebruikers, stakeholders en andere partijen het gesprek aan te gaan en hun wensen en belangen in kaart te brengen.
Zo werken we met ons bureau Urban Synergy aan bruikbare, aantrekkelijke en toekomstbestendige leefomgevingen. Omgevingen waar wensen en belangen van de gebruikers een plek krijgen maar ook samengaan met de opgaven voor klimaat, energie en natuur. Als ontwerper de verbindende schakel hiertussen zijn is wat ik het liefste doe, op grote en kleine schaal.
De BNSP biedt in mijn ogen de kans om als vakgenoten gezamenlijk te leren, reflecteren en te ontwikkelen. Regio’s van de toekomst is daarvan een heel mooi voorbeeld.
Inklappen ^Planoloog
Lees verderMijn passie zit in het verbinden van mensen in het ruimtelijk vakgebied over disciplines heen. Ik geloof er in dat door kennis en kennissen aan elkaar te koppelen je komt tot nieuwe inzichten en combinaties. Ik ben actief in strategische en innovatieve projecten, op dit moment vooral in het stedelijke gebied. Ik werk aan de ontwikkeling van methoden en instrumenten op de raakvlakken tussen kennis en beleid, onderzoek en praktijk, innovatie en toepassing.
Inklappen ^