Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


BNSP-Excursie RijswijkBuiten en Geworteld Wonen

20 maart 2019 BNSPExcursies
bron afbeelding: Inbo

Op vrijdagmiddag 12 april organiseert de BNSP een excursie naar de duurzame nieuwbouwwijk RijswijkBuiten, tussen Delft en Rijswijk. We brengen een bezoek aan het projectbureau waar we een toelichting krijgen van Gijs van den Boomen, KuiperCompagnons. Dit bureau heeft het stedenbouwkundig plan van RijswijkBuiten ontworpen en getekend.

Daarna bezoeken we het project ´Geworteld Wonen´ . Dit CPO-project, geïnitieerd door architectenbureau Inbo en conceptontwikkelaar Beyond Now, is een modern landgoed van 1,5 hectare met ongeveer 50 woningen in verschillende typen rondom een collectieve moestuin.

Belangrijke wijziging: We verzamelen aanstaande vrijdag om 13.30 bij het informatiecentrum in RijswijkBuiten, aan de Van Rijnweg 3b in Rijswijk.

Dit wijkt af van de oorspronkelijke planning om rond 13.00 in Delft af te spreken. De reden voor de wijziging is het risico dat er niet voldoende OV-fietsen beschikbaar zijn in Delft. Let hier dus op bij het plannen van je reis.

Het (indicatieve) programma is als volgt:

13.30: verzamelen bij het informatiecentrum in RijswijkBuiten (op eigen gelegenheid) – Van Rijnweg 3b, 2280 HH Rijswijk

13.45 – 14.45: presentatie door Gijs van den Boomen (KuiperCompagnons) over het ontwerp en de ontwikkeling van RijswijkBuiten

14.45 – 15.15: Rondwandeling RijswijkBuiten richting Geworteld Wonen

15.15 – 17.00: presentatie en rondleiding bij Geworteld Wonen

17.00: afsluiting en borrel

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar dus maak vooral reclame bij vrienden en collega’s.

NB: wanneer je je wel hebt ingeschreven maar op de dag zelf niet komt opdagen wordt er een no-showfee van 30 euro in rekening gebracht. Deelname is gratis voor leden, niet-leden betalen 5 euro, graag gepast en ter plekke te voldoen.

Selecteer een geldig formulier