Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


BNO ORGANISEERT BIJEENKOMST OVER DE OPENBARE RUIMTE

12 februari 2018 netwerk
Foto: ipv Delft

BNO Interieurzaken is een serie bijeenkomsten in de Mosa Design Studio in Amsterdam. Tijdens deze bijeenkomsten worden uiteenlopende onderwerpen op het gebied van interieurontwerp en architectuur behandeld.

Tijdens de eerste bijeenkomst in 2018 op 15 maart staat de openbare ruimte centraal en hiervoor worden de leden van de BNSP uitgenodigd om deel te nemen.

Welke rol spelen stedenbouwers, landschappers, ontwerpers en interieurarchitecten bij planning en inrichting van de openbare ruimte? Welke zaken kom je tegen? Wie wordt de gebruiker en wat wil deze?

Sprekers

ipv Delft is gespecialiseerd in het ontwerpen, engineeren en realiseren van grote infrastructurele projecten; van tunnels tot (fiets)bruggen en van banken tot verlichting. Ontwerper Ivo Mulders gaat in zijn presentatie onder andere in op de realisatie van de onderdoorgangen in het Bio Science Park in Leiden en de op 5 februari in gebruik genomen Spaarndammertunnel in Amsterdam.

Voor woningcorporatie Woonbedrijf in Eindhoven ontwikkelde het Rotterdamse STUDIO 1:1 verschillende strategieën waardoor het Woonbedrijf blijvend kan bijdragen aan het behouden en het versterken van de biodiversiteit in Eindhoven. Partner en ontwerper Lucas Zoutendijk vertelt onder andere over de app voor bewoners die door middel van augmented reality een andere kijk op de buurt biedt.

Van grootschalige stedebouwkundige plannen tot aan concrete inrichting van private ruimtes, VLUGP, ontwerpt op alle schaalniveaus. Met een ontwerp voor Machaon Valley won VLUGP de internationale competitie voor een nieuwe woonwijk voor 17.000 inwoners bij de Russische stad Kazan. Landschapsarchitect Henk Schuitemaker over werken binnen deze internationale context.

Ontwerpbureau Buitenom houdt zich al 15 jaar bezig met de inrichting van ruimtes en pleinen die nadrukkelijk uitnodigen om te worden gebruikt. Partner en ontwerper Minka Haverkorn bespreekt aan de hand van Kieke-Boe op IJburg in Amsterdam hoe je ruimte geeft aan spelen, verstoppen en picknicken op een beperkt vloeroppervlak?

Programma

15.30 uur inloop met een stevige kop soep, koffie of thee
16.00 uur lezingen
17.30 uur drinks & nibles
18.00 uur einde

Aanmelding: in verband met de catering wordt je verzocht je aan te melden tot uiterlijk 8 maart bij gert@bno.nl.

Overige gegevens:

  • Datum: 15-03-2018
  • Locatie: Mosa Design Studio , Pedro de Medinalaan 1a, Amsterdam
  • Tijd: 16.00 uur (inloop 15.30 uur)
  • Deelname: gratis