Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Blauwe Kamer | Presentatie Jaarboek landschapsarchitectuur en stedenbouw | 02-12-2017

9 november 2017 BNSP

De presentatie van het nieuwe Blauwe Kamer Jaarboek vindt plaats op zaterdagmiddag 2 december in het Rijswijkse woonproject Geworteld wonen. De collectieve zelfbouwwijk is een van de 17 projecten die in dit jaarboek zijn opgenomen. Na een toelichting van commissievoorzitter Joks Janssen op de inhoud van deze jaarboekeditie, vertellen architect Jeroen Simons en een bewoner over de totstandkoming van dit bijzondere woonproject.

De bijeenkomst eindigt met een panelgesprek onder leiding van journalist Vincent Kompier over hoe we de hedendaagse woonopgave van oplossingen kunnen voorzien. Dit betreft niet alleen een kwantitatieve vraag (waar komen die woningen te staan), maar ook een kwalitatieve verkenning: waar moeten welke woonmilieus gerealiseerd worden en in hoeverre kunnen koppelingen gelegd met actuele vraagstukken.

De eerste exemplaren worden uitgereikt aan de gemeente Rijswijk, de voorzitters van de NVTL en de BNSP Ben Kuipers en Rob van der Velden en rijksadviseur Daan Zandbelt. Voorafgaand aan de boekpresentatie is er een excursie door Geworteld wonen en de omliggende wijk RijswijkBuiten. Gijs van den Boomen van KuiperCompagnons geeft een toelichting op het ontwerp van deze duurzame wijk.

Meer informatie en aanmelding