Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


BEP-Talks

Jong BNSP lanceert de BEP-talks!

Afgestudeerden moeten de Beroepservaringsperiode (BEP) afronden voordat ze zich in het architectenregister mogen inschrijven als architect, landschapsarchitect, interieurarchitect of stedenbouwkundige.

In 2017 schreven Sebastiaan Huls en Janneke van Leer namens Jong BNSP een artikel over de invoering van de BEP: “Jong BNSP schrijft opiniestuk over de BEP”. Zij spraken met verschillende partijen die betrokken zijn bij de BEP. Nu twee jaar later vindt de Jong BNSP het tijd om het weer eens over de BEP te hebben.

In de blog-serie  BEP-Talks delen we de ervaringen van mensen die met de BEP te maken krijgen. Dit kunnen deelnemers zijn, mensen die het traject hebben afgerond, maar ook mensen die er bewust voor kiezen de BEP niet te volgen of mensen die er over twijfelen. Door de verschillende perspectieven op de BEP te delen helpen we elkaar verder.

Let’s talk about BEP baby!

We zijn met de BEPtalk gestart op 1 oktober 2019 en zullen daarna op zeer regelmatige basis een BEP-Talk plaatsen. Zo lang de voorraad strekt… en die voorraad ben jij! Heb jij te maken met de BEP of PEP, heb je vragen hierover of wil je andere gedachtes over dit onderwerp delen? Wij zijn zeer geïnteresseerd in je verhaal: delen kan via jong@bnsp.nl.

Blog

BEP TALK | DE TITEL ALS EEN RIJBEWIJS, JE WEET NIET WANNEER JE HEM PRECIES NODIG HEBT

Floor van Dijk Floor van Dijk is bestuurslid van de Jong BNSP sinds dec. 2017. Ze werkt als stedenbouwkundige aan de verdichtingsopgave in het CID.

Lees meer
Blog

Bep-Talk | Ontdek stap voor stap wat voor stedenbouwkundige je bent

Viola Smit Viola Smit studeerde in 2018 af aan de TU Delft in de richting Urbanism. Na haar studie begon zij aan het Ruimtelijk Traineeship.

Lees verder
Blog

Mijn mening is dat academie studenten het verdienen om de titel te krijgen na hun opleiding.

Maarten De Witte Werk: assistent stedenbouw bij de Gemeente Rotterdam. Studie: stedenbouw bij de Rotterdamse academie van Bouwkunsten 2de jaars. Na een paar maand pauze.

Lees verder
Blog

Kate Unsworth | De PEP leek me gewoon een mooie extra

Foto: Petra Sala | Urbis Jong BNSP blog – Kate Unsworth Ik sta voor de zoveelste keer met een biertje in de hand, te proberen.

Lees verder
Blog

Leren leren van elkaar

Eelco de With Stedenbouwkundige – PEP (afgerond) Eelco de With studeerde in 2017 af aan de TU Delft in de richting Urbanism. In 2017 begon.

Lees verder
BNSP

Ik had de titel voorlopig nog niet per se nodig

Margot Overvoorde Ruimtelijk Traineeship Rotterdam Margot Overvoorde studeerde in 2016 af aan de TU Delft in de richting landschapsarchitectuur. Na haar studie heeft ze ruim.

Lees verder
Blog

Een kist vol ervaringen

Jan Maarten van Hemert Stedenbouwkundige – Ruimtelijk Traineeship Rotterdam (afgerond) Jan Maarten van Hemert  studeerde in 2016 af aan de TU Delft in de richting.

Lees verder
Blog

Ruimtelijk Traineeship Rotterdam – Marit Schavemaker

Marit Schavemaker studeerde in 2018 af aan de TU Delft in de richting Urbanism. Na haar studie begon zij aan het Ruimtelijk Traineeship Rotterdam, een.

Lees verder
BlogBNSP

Hoe maak jij van de beroepservaringperiode een win-win situatie?

Joris van Loenhout – stedenbouwkundige  BEP (afgerond 2018) Joris is stedenbouwkundige bij Inbo. Hij werkt aan binnen- en buitenstedelijke ontwikkelingen in opdracht van ontwikkelaars, gemeenten.

Lees verder
Blog

1 oktober start van de BEP-Talk-blogs!

BEP-Talks start op dinsdag 1 oktober. Elke twee weken verschijnt er een nieuw blog, zo lang de voorraad strekt… en die voorraad ben jij! Heb.

Lees verder