Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Vacature gesloten

7 oktober 2016 Vacatures
vacature-gemeente-zeist

gemeente-zeistGemeente Zeist is voor het team Ruimtelijke Ontwikkeling op zoek naar een:
 

Stedenbouwer die bruggen bouwt

(32-36 uur per week)
 

Wat doe je

Je bent onderdeel van het team Ruimtelijke Ontwikkeling dat uit 22 medewerkers bestaat. We zorgen voor de ruimtelijke vertaling van uiteenlopende projecten en ontwikkelingen. We denken en handelen steeds meer vanuit mogelijkheden. En natuurlijk vanuit de wensen en ideeën die in de samenleving spelen. Deze vormen het vertrekpunt voor ruimtelijke ontwikkelingen. Dat alles leggen we uiteindelijk vast in bestemmingsplannen en vergunningen. We zien erop toe dat de realisatie van plannen goed verloopt en treden handhavend op als dat nodig is.

Als stedenbouwkundige is het je uitdaging om hierin van meerwaarde te zijn. Je draagt eraan bij dat de kwaliteiten en identiteit van een gebied maximaal tot hun recht komen. Je zorgt voor duurzame versterking en vernieuwing van leef- en verblijfsgebieden. Je rol en inbreng stem je af op de ruimtelijke opgave. Je hebt een adviserende rol voor initiatiefnemers én collega’s maar treedt ook op als procesbegeleider voor ruimtelijke ontwikkelingen. Je bent een stedenbouwkundige die niet vanuit een ivoren toren denkt en handelt, maar middenin de samenleving staat. En die binnen onze organisatie een belangrijke verbinder is tussen strategen, projectleiders en plantoetsers zodat ruimtelijke ontwikkelingen integraal tot stand komen.

Wie ben je

Je bent minimaal in het bezit van een relevante opleiding op HBO-niveau. Ruimtelijke ontwikkeling is vertrouwd terrein voor je want je hebt een brede ervaring als stedenbouwkundige, die zich mag uitstrekken tot aan groen en cultuurhistorie. Je hebt ervaring met politiek-bestuurlijke processen, waarbij je rekening houdt met de aanwezige (politieke) gevoeligheden. Daarnaast ben je gericht op interactie met belanghebbenden en heb je een uitstekend gevoel voor communicatie.

Je ziet er een uitdaging in om als stedenbouwkundige initiatieven uit de samenleving te verbinden in de organisatie, binnen maar vooral buiten het team. Ook ben je actief gericht op in- en externe ontwikkelingen en draagt die breed uit, waarbij je niet vergeet je omgeving daarin mee te nemen. Over stedenbouw in relatie tot de Omgevingswet heb je een concreet beeld. Als regels of afspraken knellen, durf je die ter discussie te stellen. Kortom, je doet wat nodig is om te zorgen dat we bruggen kunnen bouwen.

Wat bieden wij

Op deze functie is salarisschaal 10 (maximaal € 4.105,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband) van toepassing. Daarnaast kun je rekenen op een uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaardenregeling.
Onze organisatie heeft korte lijnen en een informele cultuur. Er zijn variabele werktijden en een losse, collegiale en gedreven werksfeer. Het spreekt voor zich dat je volop de ruimte krijgt voor ontwikkeling.

Waar werk je

De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, nabijheid en kracht’. De werksfeer is open en prettig. Met zo’n 360 collega’s werken we voor en met ruim 60.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Onze werkwijze is integraal en interactief. Ontwikkeling is voortdurend vereist én belangrijk: als organisatie weten wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen is continu nodig. Als medewerker heb je juist daarin je toegevoegde waarde. In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional kunt blijven groeien.

Sollicitatie

Hebben we je nieuwsgierigheid gewekt? Is dit de baan voor jou? Klik hier om direct naar het sollicitatieformulier te gaan. Natuurlijk willen we ook alles over je motivatie weten. Voel je vrij om je belangstelling op je eigen wijze kenbaar te maken. Als de beschikbare kanalen daarvoor onvoldoende passen, neem dan contact op met Henri Elands, manager Ruimtelijke Ontwikkeling, via het algemene nummer 14 030. We zouden je CV graag via ons sollicitatieformulier hieronder ontvangen. Neem je daarnaast onze uitdaging aan, om op je eigen wijze je motivatie te laten zien, vermeld dit dan alsjeblieft even wanneer je je CV uploadt, dan weten we zeker dat we niets missen. Woensdag 19 oktober is de laatste dag om te solliciteren.

Deze vacature wordt tegelijkertijd in- en extern opengesteld. Bij gebleken geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

De gesprekken vinden plaats op dinsdag 1 november.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 
Sollicitatie-url

replies are closed