Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


ZZP | Heb jij het geregeld?

De zelfstandige NVTL-er/BNSP-er

Heb jij het allemaal voor elkaar? Een eventueel arbeidsongeschiktheid afgedekt? Heb jij voldoende kennis van modelovereenkomsten? Op dinsdag 15 november organiseren de BNSP en NVTL een informatiebijeenkomst voor Zelfstandig Professionals (ZP’ers). Het Broodfonds vertelt meer over hoe je als ZP’ers samen met anderen een broodfonds kunt opstarten en je arbeidsongeschiktheid kan afdekken. Huub de Graaff, jurist SFA (Stichting Fonds Architecten), vertelt ons alles over de modelovereenkomst.
Zorg dat je als ZP’er goed voorbereid bent op de nieuwe wetgeving en op ziekte: wees erbij en meld je aan! Na afloop is er gelegenheid om tijdens de borrel door te praten.

Een modelovereenkomst, hoe werkt dat?

Veel zelfstandige professionals hebben te maken met de verandering van VAR naar modelovereenkomst. Veel opdrachtgevers zijn bang dat de overeenkomst niet dekkend genoeg is en tot verrassingen achteraf leidt. Zorg dat je sterk in je schoenen staat met een overeenkomst die deze twijfel wegneemt. De BNSP en NVTL hebben Huub de Graaff, maker van de modelovereenkomst voor architecten, uitgenodigd om de ZP’ers verder te helpen deze middag.

De SFA (Huub de Graaff) heeft een modelovereenkomst opgesteld voor architectenbureaus, die door de Belastingdienst is goedgekeurd. Deze modelovereenkomst kan worden gebruikt in plaats van de vervallen VAR.

Een broodfonds als uitkomst voor arbeidsongeschiktheid?

Word je als ondernemer ziek, dan heb je tijdelijk geen inkomen. Je wilt dit risico graag goed afdekken. Hoe doe je dat? Samen met andere ondernemers kun je door een broodfonds elkaar ondersteunen op vrijwillige en gelijkwaardige basis.

Het broodfonds is bedacht door en voor ondernemers, die weten wat zij nodig hebben. Ben je langer dan een jaar ondernemer? Dan is een broodfonds misschien iets voor jou. Broodfonds kent al 9500 deelnemers in 223 groepen. Een van de bedenkers vertelt tijdens de bijeenkomst meer over dit concept. Mogelijk heb jij binnenkort ook je broodfonds geregeld!

Ieder broodfonds is zelfstandig. Het principe werkt sinds 2006, volgens het Nederlandse schenkrecht. Steeds meer mensen kiezen voor deze nieuwe arbeidsongeschiktheidsvoorziening. Zij willen vertrouwen in elkaar, zonder anonimiteit, zonder kleine lettertjes.

Meer weten over het broodfonds? Bekijk hun website. Het broodfonds is niet vakgebonden maar regionaal. Ken jij zelfstandig professionals in jouw omgeving? Neem ze mee!

Broodfonds in het kort
 

Informatieigluu

Datum: 15 november 2016
Tijd: 15:00 – 18:00 uur (inloop vanaf 14:30, borrel na 18:00 uur)
Locatie: Igluu, Jansdam 2a, Utrecht
Prijs: €0,- (leden BNSP/NVTL)
€25,- (niet-leden)

Aanmeldformulier

Aanmelden voor de ZZP-bijeenkomst ‘Modelovereenkomst en Broodfonds’. Schrijf je voor 14 november in.
Selecteer een geldig formulier
Deze bijeenkomst is een gezamenlijke bijeenkomst van NVTL en BNSP.

NVTL2016_logo_bnsp_rgb-klein

Adresgegevens
15/11/2016
15:00 tot 18:00
Igluu Utrecht
Jansdam 2a
3512HB, Utrecht
Extra adres informatie

Inloop vanaf 14:30 uur