Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Winnaars Stiftenstrijd Bekend!

Op 1 juni vond de Stiftenstrijd plaats. Gedurende één dag hebben 10 teams bestaande uit jong professionals zich over de thema’s van het NOVI-Project Regio van de Toekomst gebogen. Aangestuurd door deskundige inspiratoren en coaches hebben ze zich op de opgaven gestort om met de stift deze te visualiseren en een ontwerp in te dienen.

De vakjury, Daan Zandbelt, rijksadviseur voor de fysieke leefomgeving, Laura de Bonth, Stichting voor Stedenbouw, Rob van der Velden, voorzitter BNSP, Gaston Gelissen namens de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) en Ben Kuipers, voorzitter van de NVTL heeft twee winnende ontwerpen geselecteerd, één voor de ontwerpkracht en één voor de verbeeldingskracht.

Juryleden beoordelen de inzendingen

Er werden twee categorieën toegewezen:

  • Beste ruimtelijke vertaling van de opgave zoals omschreven in de casus
  • Beste ruimtelijke verbeelding van de opgave zoals omschreven in de casus

De winnaar van de beste ruimtelijke vertaling was Team 8, regio de Waddenkust met het ontwerp Rust in Groningen

Teamleden:
Linde Elsinga
Frank Gorissen
Lennart van Heijningen
Felix van Zoest

Onderbouwing van de Jury
Nederland is welvarend en mondig, en staat op het punt op een integrale wijze om te gaan met de ontwerpuitdagingen van deze tijd. De plannen zijn beoordeeld op hun flexibiliteit, integraliteit en het verleidelijke beeld. Het winnende team geeft een heldere richting aan hun idee, heeft sterk uitgelegd waarom zij hun ingrepen voorstellen en speelt in op de actualiteit. Juist in een gebied waar momenteel veel onrust en onzekerheid heerst ten aanzien van energie en transities weten zij met hun plan de rust in het gebied terug te brengen waarbij de integrale aanpak voor de regio een duidelijkheid verschaft die rust en respect voor deze regio biedt.

De winnaar van de beste ruimtelijke verbeelding was Team 4, regio Metropool Rotterdam-Den Haag met het ontwerp Circulaire Data Delta

Teamleden:
Margot Overvoorde
Basia van Rijt
Marthe van Gils
Jelske Streefkerk
Robin de Louw

Onderbouwing van de Jury
Het team heeft een tekening gemaakt die met een fijngevoeligheid en precisie een systeem opbouwt. Ze geven een nieuwe invulling aan bestaande patronen waarbij een duidelijke zonering van functies het uitgangspunt is. Hierdoor wordt helderheid en overzicht geboden wat het gebied ten goede komt.

De prijs

De winnende teams hebben een passe-partout voor de IABR ontvangen en zijn uitgenodigd hun ontwerp te presenteren tijdens de startbijeenkomst Regio van de Toekomst, die op 4 juli (ov) plaats vindt. Locatie en tijd wordt nog medegedeeld!

Publicatie

Alle ontwerpen worden in een publicatie gebundeld en aan de projectdirectie NOVI, Emiel Reiding, aangeboden tijdens de Startbijeenkomst Regio van de Toekomst. De publicatie zal na aanbieding aan de NOVI ook als download ter beschikking worden gesteld aan geïnteresseerden

 Download hier de beschrijving van de casussen Stiftenstrijd                                             

 

Adresgegevens
13/06/2018
00:00 tot 0:00
Rotterdam

,
Extra adres informatie

De winnaars pitchen hun ontwerp tijdens de Startbijeenkomst Regio's van de Toekomst. Ook wordt dan de publicatie met alle ontwerpen aan de NOVI, in de persoon van projectdirecteur Emiel Reiding, aangeboden. Datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.