Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Smart City – Wise City|5 okt 2017

smart einhoven 247

Op 5 oktober 2017 vindt er weer een OmgevingsTour plaats; Smart City | Wise City. We gaan voor deze Tour naar Eindhoven. 

Een van de opgaven in de nieuwe omgevingswet is Smart Cities en hoe om te gaan met de nieuwe technologieën die deze slimme steden met zich meenemen.  Slimme snelwegen, 3D-geprinte bruggen en woningen, sensoren in de openbare ruimte, domotica, smart grids, big data voor planprocessen;
ze zijn er allemaal al en het is nog maar het begin. Elke zichzelf respecterende stad heeft dan ook een smart city programma. Zo ook Eindhoven. 

 

 logo wise city +BNSP- 20170629 resize

 

Waar we bij smart cities vaak focussen op de harde kant van dit thema, namelijk de techniek, is men zich er in Eindhoven van bewust dat de zachte kant, dus het sociale, emotionele en menselijke aspect, minstens zo belangrijk is. Wat voor impact hebben al die technische innovaties op ons dagelijks leven en onze leefomgeving? En hoe integreren we dat in de processen van ruimtelijke ordening? En hoe anticiperen we op toekomstige ontwikkelingen waarvan we nu de impact nog maar moeilijk kunnen inschatten? 

Dat het plannen vanuit de blauwdruk achter ons ligt, daar is iedereen het wel over eens. In Eindhoven probeert men de stap te maken van Blueprint Planning naar Social Design. Dus niet zozeer een Smart City, maar vooral een Wise City. Wil je weten hoe? Kom dan naar de omgevingstour in Eindhoven. 

Ochtendprogramma, facultatief:

Excursie door Smart Eindhoven met een bezoek aan Smalle Haven, Stratumseind en het in ontwikkeling zijnde NRE-Terrein. De excursie vindt plaats van 10:00 tot 12:00 en vertrekt vanaf Restaurant Usine.

Middagprogramma:

Deze vindt plaats in het Designhuis en start om 13:00.

Naast 2 plenaire presentaties volgen workshops waarmee jij aan de slag gaat en waarvan de resultaten ook weer plenair worden terug gekoppeld.

Workshopthema’s (ov):

·        Openbare Ruimte

·        Social Design

·        Wise City

·        Nieuwe Communities, 30- | 60+

·        Big Data

Nadere informatie over sprekers, workshopleiders en definitieve tijden volgt zo spoedig mogelijk.

Schrijf je nu alvast in!

05102017 Omgevingstournee BNSP Eindhoven
Bezig met versturen

 

Adresgegevens
05/10/2017
13:00 tot 17:00
Designhuis
Stadhuisplein 3
5611 EM, Eindhoven
Extra adres informatie

Voorafgaand aan de middag is het mogelijk om facultatief deel te nemen aan een bijzondere excursie door Smalle Haven, Stratumseind en het in transitie zijnde NRE-Terrein. Inschrijving voor de excursie is mogelijk via het inschrijfformulier. Start van de excursie is 10:00 uur vanaf Restaurant Usine. Schrijf je in en neem deel aan deze bijzondere OmgevingsTour!

activiteiten

06 september 2017

EXCURSIE DSO |LANDSCHAPSTRIËNNALE

10:30

Bekijken

21 september 2017 Excursies

Buitenlandexcursie Bilbao

00:00

Bekijken

27 september 2017

DAG VAN DE OPENBARE RUIMTE

10:00 tot 17:00

Bekijken