Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


RUIMTEVOLK Van Bezit naar Toegang

Van Peerby tot Thuisafgehaald, van BlueCity010 tot Buiksloterham, de contouren van een deel- of circulaire economie worden steeds meer zichtbaar. Mensen bezitten bijvoorbeeld geen auto meer die in een drukbevolkte stad ruimte staat te vreten, maar delen deze met hun buren. Kringlopen worden zoveel mogelijk gesloten, in het voormalige Tropicana wordt koffiedik van het café gebruikt om paddestoelen op te kweken.

Deze ‘toegangseconomie’ biedt volop kansen om steden en dorpen efficiënter en duurzamer in te richten. Toch blijven we maar al te vaak hangen in holle frasen en uitgekauwde voorbeelden. Wat is er nu echt aan de hand? En wat moet er gebeuren om de transitie naar gedeeld en circulaire economie verder vorm te geven? Belangrijke vragen, die een sterk ruimtelijke dimensie hebben. Kan de maakindustrie bijvoorbeeld terug naar de stad komen in een volledig circulaire economie? En wat doet een platform als Airbnb met de huizenmarkt? ING berekende recentelijk dat huizen in Amsterdam een ton meer waar worden doordat ze op Airbnb worden aangeboden

Tijdens dit 6e RUIMTEVOLK College nemen professoren Jan Jonker en Koen Frenken u in een college van elk drie kwartier mee in de contouren van deze nieuwe economie. In het College is er volop ruimte voor gesprek. Na afloop kan de gedachtewisseling onder het genot van een drankje worden voortgezet.

Meer informatie
ruimtevolk

Adresgegevens
13/10/2016
20:00 tot 22:00
Kytopia
Oudegracht 245
3511 NL, Utrecht
Extra adres informatie

Kosten: €8,50