Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Plandag 2020 | 8 oktober!

De PlanDag is steevast de gelegenheid voor Nederlandse en Belgische ruimtelijke professionals om met elkaar in discussie te gaan. Deze onzekere tijden maken echter dat dat niet langer kan op 28 mei. In overleg met gaststad Den Haag is beslist om PlanDag 2020 uit te stellen naar donderdag 8 oktober.

We zijn bijzonder blij dat er al 33 voorstellen voor bijdragen zijn ingediend. We nodigen u echter graag opnieuw uit om een paper, opinie of praktijkbespreking in te dienen, ook om op de huidige situatie te reflecteren. Want behoeft het betoog dat de uitbraak van de Covid-19-pandemie het PlanDag-jaarthema in een nieuw daglicht stelt?

In haast alle domeinen van onze samenleving komen zekerheden op losse schroeven te staan. Om dat tegen te gaan, blijken regeringen snel tot doortastende beslissingen in staat, gaande van de opschorting van openbare onderzoeken in Vlaanderen en Brussel, over een Vlaams nooddecreet om snel tijdelijke ziekenhuisbouw te faciliteren, tot een uitstel van de invoering van de Omgevingswet in Nederland. Op wat langere termijn kijkend, hoe zal het opkomende praktijken als compact bouwen en deelmobiliteit vergaan? Wat betekent publieke ruimte nu het openbare leven tot stilstand is gekomen en social distancing het motto lijkt geworden? Welke lessen trekken we uit deze crisis op vlak van governance en de verhouding tussen bestuurders en deskundigen?

We zien uw abstract graag samen met uw inschrijving tegemoet tegen woensdag 1 juli. Vervolgens verwachten we uw volledige bijdrage (paper, opinie of praktijkbespreking) uiterlijk op maandag 31 augustus. Opgelet: er zal geen uitstel verleend worden van deze deadlines.

Had u zich al ingeschreven met een abstract? Die blijft geldig, maar het staat u vrij om ons per mail een geactualiseerde versie toe te sturen. Kosteloos annuleren blijft (zoals voorheen) mogelijk tot één maand vóór de PlanDag; uw inschrijvingsgeld zal dan teruggestort worden.

Tot slot nog dit: voor het geval de coronaperikelen aanhouden, maken we ook werk van een plan B waarbij we PlanDag 2020 digitaal aanbieden. Kwestie van u alvast die zekerheid te verschaffen.

Inschrijving

Meer info over Plandag

Adresgegevens
08/10/2020
10:00 tot 18:00
Den Haag
Wordt nader bekend gemaakt
,
Extra adres informatie

Exacte adres en locatie worden nader bekend gemaakt

activiteiten

27 augustus 2020

00:00activiteit uit het netwerk

Summerschool!

08 oktober 2020

10:00 tot 18:00

Plandag 2020 | 8 oktober!