Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Naar de Floriade!

De BNSP nodigt haar leden en die van de BNI, NVTL en BNA uit voor de Floriade! We bieden je een ticket aan voor maar 10 euro (excl. btw)!

Het ticket is geldig voor de hele dag. Je kunt dus buiten ons programma om ook zelf over de Floriade langs de verschillende paviljoens.

PROGRAMMA

13.00 Ontvangst met een drankje in The Natural Pavilion

13.30 Presentatie Floriade Expo en uitleg Natural Pavilion
The Natural Pavilion wil bezoekers van de Floriade 2022 inspireren en laten zien hoe we als samenleving natuurinclusief kunnen wonen, leven en werken. Het gebouw is vrijwel geheel opgebouwd uit natuurlijke (biobased) materialen en is een letterlijke opeenstapeling van innovaties. The Natural Pavilion laat zien dat het nu in 2022 al mogelijk is om op industriële schaal woningen, scholen en kantoren te ontwikkelen die volledig circulair, biobased, energieneutraal en in nauwe samenhang met natuur zijn. Met The Natural Pavilion geven we vorm aan een nieuw circulair bouwecosysteem, versnellen we de groene transitie en zorgen we voor een betere manier van leven. The Natural Pavilion bewijst dat architectuur kan bijdragen aan het oplossen van de grote wereldproblemen van nu. In drie woorden: Parijs in Praktijk!

14.05 Rondleiding Exploded View Beyond Building
Ontdek bij ‘Exploded View’ de connectie tussen landbouw, voedselproductie en duurzame bouwmaterialen van de toekomst. Bouw je huis met meer dan 100 natuurlijke materialen (Exploded View Beyond Building)

14.45 uur Duitsland Paviljoen
Het paviljoen van Duitsland staat symbool voor de moderne, groene stad met een groene binnenplaats als middelpunt, net als een stadspark midden in een woonwijk!

15.15 Verenigde Arabische Emiraten paviljoen (88 op plattegrond Floriade)
Groen is belangrijk over de hele wereld, ook in plekken waar dat minder voor de hand ligt. Hoe vergroen je een stad waarin hitte, droogte en zoute grond aan de orde van de dag zijn? In het paviljoen van de Verenigde Arabische Emiraten leer je alles over vergroening in de woestijn.

Vanaf 15.45 vrij in te vullen.

Floriade sluit om 19.00

Let op: de aanmelding voor BNSP-leden loopt via de BNA.

Wil je dit niet missen? Stuur dan een mail naar de BNA Academie via academie@bna.nl en laat je gegevens achter. Alleen voor leden van de BNA, BNSP, NVTL en BNI.

Adresgegevens
30/09/2022
13:00 tot 15:45
Floriade

, Almere
Extra adres informatie

https://floriade.com/nl/bereikbaarheid/