Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Kennisatelier bij Witteveen+Bos

Over het kennisatelier

Witteveen+Bos werkt aan integrale projecten waarbij landschasparchitectuur, stedenbouw en architectuur een prominente rol spelen. Het kennisatelier Witteveen+Bos is dé plek voor stagiaires en/of afstudeerders die uitgedaagd willen worden om over de grens van hun vakgebied te kijken en deel te nemen aan complexe en integrale vraagstukken. Het kennisatelier gaat over stedelijke transitie opgaven. Denk aan thema’s in stedelijk gebied zoals klimaatadaptatie, smart mobility, stadsecologie, circulair bouwen, landschappelijke inpassing van nieuwbouwwijken en transformatie van erfgoedlocaties.

Het kennisatelier biedt studenten de mogelijkheid:

  • In contact te komen met de praktijk van grote iconische en concrete opgaven
  • Contact te hebben met opdrachtgevers en te werken aan actuele vragen. Wij nemen studenten mee in de communicatie met de klant zoals het maken van een fictieve offerte, startgesprekken, presentatie aan groot publiek binnen het bedrijf en veldbezoeken.
  • Hoge mate van integrale coaching door senior specialisten en begeleiding door een ruimtelijk ontwerper. Aanvullend zullen frequent lunchpresentaties gegeven worden door senior specialisten van verschillende disciplines over hun kijk op integraal werken. Ook bieden wij de deelnemende studenten de mogelijkheid hun project tussentijds een paar keer te pitchen aan een intern ‘integraal beoordelingsteam’ van senior lead designers in het bedrijf.
  • Uitwisseling en samenwerking met studenten van andere opleidingen door onderlinge presentatie, workshopvormen en veldexcursies. Als onderdeel van de verbinding tussen de studenten wordt een workshopweekend georganiseerd in samenwerking met een Europees vestiging van ons bedrijf of één van onze SEEN partners (Strategic European Expertise Network).

Het kennisatelier start in september 2018 met een doorlooptijd van 4 tot 6 mnd. Er is plek voor max. 8 studenten van opleidingen als Wageningen Universiteit, academie van bouwkunst in Rotterdam en Amsterdam, TU Delft, TU Eindhoven, NHTV Breda en Hogeschool van Hall Larenstein. Er wordt verwacht dat studenten minimaal 2 dagen aanwezig zijn op onze vestiging in Amsterdam en er tevens vanuit de opleiding begeleiding is.

Reageren?

Ben je geïnteresseerd stuur dan je portfolio naar Harro Wieringa (harro.wieringa@witteveenbos.com, max 5MB) inclusief korte motivatie voor deelname en aanbeveling van een docent.

Dwnload hier de pdf met meer informatie

Adresgegevens
15/05/2018
00:00


,