Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Excursie Pijnacker volgeboekt!

DINSDAGMIDDAG 17 SEPTEMBER 2019 GAAN WE NAAR PIJNACKER ! Aanmelding voor de excursie is niet meer mogelijk vanwege het bereiken van het maximaal aantal deelnemers.

Het programma, samengesteld door de Werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling en De Levende Stad, ziet er als volgt uit:

13:30 Verzamelen informatiecentrum Pijnacker Zuid
Adres: Raaigras 2, Pijnacker, (tegenover Metrostation Pijnacker Zuid, rechtstreekse verbinding met Den Haag en Rotterdam Centraal)
14:00 Start programma en welkom
14.00 Introductie van projecten met een duurzame klimaatbestendige openbare ruimte in de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Er zal specifiek aandacht besteed worden aan de projecten:

  • Boszoom, gerealiseerd woonbuurtje met een klimaatbestendige openbare ruimte en met enkele autoluwe en -vrije woonstraatjes. Hier wandelen we doorheen met toelichting van de ontwerper(s): Frank Maas en­­­ Arnold Meijer.
  • Park van Buijsen, start bouw dit najaar, een woongebied met nog hogere ambities op het gebied van duurzaamheid. Uitleg wordt gegeven over het warmte- en koude netwerk en welke consequenties dat heeft voor de openbare ruimte. Tevens wordt kort ingegaan op de materialisatie en het beplantingsplan.
  • Klapwijk, bestaande wijk met ca. 1000 woningen dat ernstig verzakt is. Uitleg wordt gegeven hoe de klimaatbestendige nieuwe openbare ruimte eruit gaat zien en hoe verdere verzakkingen zoveel mogelijk worden voorkomen.

En natuurlijk wordt alle ruimte geboden aan het stellen van vragen.

15.00 Naar buiten, naar Boszoom!
De locatie is te belopen en voor minder-validen valt beslist wel autovervoer te regelen. Er is het nodige te zien en uit te leggen – de ontwerpers van Boszoom en enkele projectleden van de gemeente lopen mee en geven toelichtingen.
16.30 Landen in een gelegenheid die een nagesprek mogelijk maakt en gelegenheid biedt voor het nuttigen van een borrel, glaasje + hapje.

We hebben daarvoor Cafe-restaurant De Soete Suickerbol uitgekozen. Adres: Ade 23, 2642 JX Pijnacker

18:00 Zijn we allemaal klaar om weer tevreden, en gevoed met een schat aan informatie, naar huis te gaan

De kosten van deze excursie bedragen voor leden BNSP en NVTL € 15,-. Niet leden betalen €25,-. Gaarne ter plekke te voldoen.

De excursie is helaas geheel volgeboekt. Graag zien we u weer bij een volgende activiteit!

Met vriendelijke groeten namens de organisatoren:

Bert Harmelink (06.83432811) en Nanda Sluijsmans (06.50715501)

 

Adresgegevens
17/09/2019
13:30 tot 18:00
Infocentrum Pijnacker Zuid
Raaigras 2
, Pijnacker
Extra adres informatie

Nadere info en definitieve locatie en tijden worden medio augustus bekend gemaakt.