Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Rotterdam At Eye Level

De beleving van de stad op ooghoogte wordt steeds belangrijker. Vrijdagmiddag 4 november organiseert de BNSP een excursie naar Rotterdam met als thema: ‘The City at Eye Level’. The City at Eye Level is een project van STIPO. Alles wat op ooghoogte zichtbaar is, het publieke domein met de gevels en plinten en dat wat daarachter gebeurt is onderdeel hiervan. Ga jij ook mee? Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Rotterdam At Eye Level

hofbogenVrijdagmiddag 4 november organiseert de BNSP een excursie naar Rotterdam, onder het thema The City at Eye Level. The City at Eye Level is een boek, een open-source netwerk, en een tool voor het verbeteren van steden, straten en plaatsen over de hele wereld, ontwikkeld door STIPO, een adviesbureau voor stedelijke ontwikkeling, gevestigd in Rotterdam.  Onder The City at Eye Level verstaat STIPO alles wat op ooghoogte zichtbaar is: het publieke domein met de gevels en plinten, maar ook wat daarachter gebeurt. STIPO onderzoekt manieren om The City at Eye Level te activeren en te verlevendigen, omdat in de ogen van STIPO de beleving van de stad op ooghoogte steeds belangrijker wordt.

Start bij STIPO

De excursie start met een bezoek aan het bureau van STIPO gevolgt door en bezoekt een aantal van hun projecten in Rotterdam. Wij bezoeken o.a. het Zomerhofkwartier (ZOHO), de Hofbogen, Schouwburgplein en de Meent waar Stipo als publiek ontwikkelaar met verschillende partijen in Rotterdam aan een organische gebiedsontwikkeling heeft gewerkt.

Stadstour Rotterdam

Daarna neemt stadsgids Angelique Mergler van Bureau Het vooruitzicht ons mee op een tour door de binnenstad van Rotterdam. We bezoeken onder andere het Timmerhuis van OMA en de Markthal van MVRDV. Daar eindigt de excursie en kunnen we onder het genot van een drankje napraten.

Programma

13:00 uur Verzamelen bij STIPO (Zomerhofstraat 82, Rotterdam | tel: 010 204 1590))
13:15 uur Inleiding door Jeroen Laven
13:45 uur Wandeling langs projecten ZOHO, Hofbogen, Schouwburgplein en de Meent.
15:45 uur tour door Angelique Mergler (stadsgids)
17:00 uur Einde bij de Markthal

Deelname is gratis voor leden en niet-leden. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Organisatie

Deze excursie wordt georganiseerd door de BNSP-commissie Excursies. De commissieleden zijn Marlies van der Maarel, Paul van Kerkoerle en Anouk Steenblik.

Inspiratie

jangehl2Jan Gehl is een van de partners van het project The City At Eye Level. Op 7 september was de gerenomeerde stedebouwkundige en architect in Rotterdam voor een lezing over het belang van het inrichten van de stad en de openbare ruimte voor de mens. Bekijk de lezing ‘Cities for People’ ter inspiratie voor deze excursie.

 

Aanmeldformulier

Excursie The City At Eye Level

Aanmelden kan tot 3 november
Selecteer een geldig formulier
martkhal

Adresgegevens
04/11/2016
13:00 tot 17:00
STIPO
Zomerhofstraat 82
, Rotterdam
Extra adres informatie

Inloop vanaf 13:00 uur