Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


BNSP Excursie Kerkebosch Zeist

Wanneer: 9 maart

Waar: informatiecentrum Kerckebosch, Graaf Lodewijklaan 15, Zeist

Download hier de routebeschrijving

Tijd: 13:00 – 16:00

Leden van de BNSP nemen gratis deel, niet-leden betalen ter plekke € 5,00 (graag gepast).

 

Kerckebosch is een bestaande wijk in Zeist waar wordt geïnvesteerd in transformatie, innovatie, duurzaamheid en nieuwbouw.

De bestaande wijk zal de komende decennia een grote verandering ondergaan. De grote flats die nu in het bos liggen worden vervangen en maken plaats voor een volledig nieuwe wijk opgezet conform het Scheggenmodel. De wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch WOM (gemeente Zeist en corporatie De Seyster Veste) maakt samen met de bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties uit de omgeving dit integrale ontwerp.

Kerckebosch ligt midden in de natuur. De buurten liggen tussen bos, heide en een parkachtig landschap en staan in directe verbinding met het Utrechts Landschap. Bij het ontwerpen van de openbare ruimte, en bij de overgang van openbaar en privé, wordt er zorgvuldig naar gestreefd “wonen in de natuur” op elke plek daadwerkelijk voelbaar te maken.

Belangrijke uitgangspunten voor de inrichting van de groene wijk zijn:

  • Het sparen van zo veel mogelijk bestaande bomen
  • Het opnemen en versterken van de aanwezige hoogteverschillen
  • Het verbinden van de natuur tussen de buurten met het Utrechts Landschap

Innovatie in de vorm van een energieplein, participatieprojecten in het kader van duurzaamheid en investeringen in groen, gezond en leefbaar maken de wijk tot een voorbeeldbuurt voor overig Nederland. Kortom een wijk die het bezoeken waard is en dat gaan we dan ook doen!

Programma

Om 13:00 verzamelen we in Zeist en krijgen we een inleidende presentatie door Roel Faems, Projectleider vernieuwing Kerckebosch gemeente Zeist, Evert-Jan Roelofsen, Wijkontwikkelingsmaatschappij Kerckebosch en Jakob Grambow van ontwerpbureau Wurck. Vervolgens vindt de rondleiding door de wijk plaats.

Schrijf je in voor deze excursie

Selecteer een geldig formulier
Adresgegevens
09/03/2018
13:00 tot 16:00 circa
Informatiecentrum Kerckebosch
Graaf Lodewijklaan 15
, Zeist
Extra adres informatie

Routebeschrijving zie downloadknop bovenaan het artikel