Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


DSO Excursie Schieblock Rotterdam

VOORAANKONDIGING
17 september 15:30 – 18:00 | Schieblock Rotterdam

DSO (duurzame stedelijke ontwikkeling) gaat op 17 september op excursie naar het Schieblock. Het programma bestaat onder ander uit:
– Wandeling Schieblock – Luchtsingel – Hofbogen
– Presentatie ZUS / gemeente Rotterdam
– Bezoek en rondleiding Dakakker (stadslandbouw op dak)
– Borrel in Biergarten

Nadere informatie volgt, meld je alvast aan via bert@bvreuring.nl

BNSP-Excursie Leidsche Rijn

tekst  Harm Tilman / Foto © We Blend It 

BNSP-Excursie Leidsche Rijn

31 januari 2020 | 13:30 – 16:30

Startlocatie: RAUM Utrecht | Berlijnplein 520 | 3541 CN Utrecht

Routebeschrijving naar RAUM

Willem Lucassen ( Jo Coenen Architects & Urbanists, stedenbouwkundige en supervisor Leidsche Rijn Centrum) geeft een inleidende presentatie gevolgd door een rondleiding door het plangebied. Verzamellocatie start excursie wordt nader bekend gemaakt.

Eenheid in verscheidenheid

Stedenbouwkundig plan Leidsche Rijn Centrum in Utrecht door Jo Coenen Architects & Urbanists

Leidsche Rijn Centrum is een heden ten dage zeldzaam geslaagd experiment waarin op grote schaal is gewerkt aan een stuk stad. Dankzij de bloksgewijze opbouw is sprake van een flexibele opzet die gedurende de planontwikkeling rigoureuze aanpassingen en bouwkundige rationalisaties met gemak aan kon. Tegelijkertijd is in deze opzet een grote stedenbouwkundige kwaliteit gerealiseerd. Deze kwaliteit werd mogelijk door een groot aantal betrokkenen en vooral door Jo Coenen die het gebied als een regisseur vorm gaf.

Leidsche Rijn Centrum, ontwikkeld op basis van een stedelijk plan van Jo Coenen Architects & Urbanists, is een voor Nederlandse begrippen ongewoon stadscentrum. Het is te beschouwen als het eerste centrum waarvoor de moderniteit geen referentie meer is geweest. Kern van de in Utrecht gevolgde benadering is dat een gebouw geen afzonderlijk object is maar per definitie deel uitmaakt van een bredere, maatschappelijke en sociale context. De gebouwen functioneren niet in afzondering maar werken met elkaar samen en zijn ingebed in de stad zelf.

Dat is opmerkelijk en uitzonderlijk, zeker met een programma dat voor een groot deel bestaat uit retail en horeca met daarboven kantoren en woningen. In het eerste deel dat vorig jaar werd opgeleverd, bevinden zich winkels (30.000 m2), kantoren (10.000 m2), horeca, dienstverlening en maatschappelijke voorzieningen (10.000 m2) en 800 woningen. Onder het hellende maaiveld ligt een parkeergarage voor 2100 auto’s en rijden vrachtwagens naar binnen om de winkels te bevoorraden.

Door de gedeeltelijke ligging op de snelweg heeft het centrumgebied een ongebruikelijk profiel. Het hoogteverschil tussen het maaiveld en het dak van de snelweg is bijna negen meter. Dit hoogteverschil is benut om een lager en een hoger gelegen stadsdeel te maken En onder het nieuwe niveau parkeren boven het grondwater op te lossen.

Het centrum heeft een sfeer en verblijfskwaliteit die sterk contrasteren met de omliggende woonwijken en tot uiting komen in de relatief hoge en dichte bebouwing. Het centrum wordt omzoomd door singels en parken, waarmee de identiteit en herkenbaarheid ervan is versterkt. De centrale ligging, de veelheid en variatie aan functies en de hoogteverschillen maken van Leidsche Rijn Centrum een specifiek gebied.

Voor de openbare ruimte maakt Jo Coenen gebruik van klassieke trilogie van straten, pleinen en parken. Zij krijgen een specifieke betekenis door verschillen in afmetingen, inrichting, textuur en beoogd gebruik. Naast de blauwe en groene omzoming (in de vorm van singels en parken), zijn dat de stadstuin (in de vorm van een slinger), een stedelijk manifestatieplein op de A2 (het Berlijnplein) en het in het kernwinkelgebied gelegen Brusselplein waar de meeste horeca is gevestigd. Publieke gebouwen waaronder de bibliotheek, het busstation en de bioscoop, geven gezicht aan deze publieke ruimtes.

Schrijf je in!

Selecteer een geldig formulier

 

Bureaubezoek MUST | 24 oktober

Op donderdag 24 oktober gaat Jong BNSP op bureaubezoek bij MUST stedebouw in Amsterdam. MUST werkt aan een grote verscheidenheid van projecten en schalen, van lokaal tot nationaal. Ze houden zich onder andere bezig met stedelijke transformatie opgaven, regionale strategieën, openbare ruimteopgaven, wateropgaven, infrastructurele opgaven en cartografie.

Tijdens het bureaubezoek bij MUST gaan we in op een van de binnenstedelijke verdichtingsopgaven waar ze nu aan werken. Na een introductie over de context, de verschillende belangen en het procesverloop gaan we samen aan de slag met een ontwerp. De vraag “Hoe kan je een kwalitatieve impuls geven aan bestaand stedelijk gebied door middel van verdichting?” staat centraal.

Programma

15:30 – 16:00 Introductie MUST (inloop vanaf 15:15)
16:00 – 17:00 Casus binnenstedelijke verdichting
17:00 Borrel bij de Tolbar

Wil je mee? Er is plek voor 15 deelnemers dus schrijf je snel in via deze link

27 september | Sittard en Geleen

Ontdek Sittard-Geleen op de fiets! Inschrijving gesloten!

Cas Denissen, gemeentelijk beleidsadviseur stedelijke ontwikkeling, neemt je mee langs verschillende voorbeelden van stedelijke ontwikkeling in dit deel van Zuid-Limburg.

In deze voormalige mijnregio wordt hoge stedelijke dichtheid gecombineerd met een prachtig landschap en een bloeiende economie. Bevolkingsgroei en -krimp wisselen elkaar af. Stedelijke ontwikkeling bevindt zich hier in een permanent transformatie. Op groei gebaseerde strategieën voor stedelijke ontwikkeling werken niet doordat een groot stedelijk programma ontbreekt.

Wat werkt wel? Ontdek het en praat erover mee tijdens deze excursie. We worden ontvangen door Brightlands Chemelot Campus (BroekBakema) en fietsen vervolgens langs een aantal stedelijke projecten waaronder Zitterd ReviSited, het stedelijk revitaliseringstraject voor het historische centrum van Sittard (Jo Coenen, OKRA).

PROGRAMMA

13:00 Ontvangst Centercourt Brightlands Chemelot Campus
13:30 Introductie stedelijke ontwikkeling Sittard-Geleen
14.30 Fietstocht langs verschillende vormen van stedelijke transformatie in de voormalige mijnregio:

 • Circulaire kenniseconomie als vliegwiel
 • Ruimte scheppen voor initiatief vanuit de samenleving
 • Historie, cultuur en landschap als dragers voor nieuwe programma’s
16.00 Borrel (Markt Sittard, op eigen kosten)

 

Belangrijke informatie:

 1. Het betreft een niet openbare excursie, alleen toegankelijk voor ruimtelijke professionals.
 2. Chemelot is een beveiligd gebied. Bezoekers dienen om toegang te verkrijgen tot het complex een digitale toegangspas met veiligheidsinstructie te overleggen. Daartoe zijn we verplicht om de namen en emailadressen van de deelnemers aan de excursie op voorhand door te geven aan Chemelot. Je ontvangt je digitale pas en de veiligheidsinstructies vervolgens in je mailbox. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Wij geven de gevraagde gegevens door. Bij inschrijving tot deelname aan de excursie ga je akkoord met het verstrekken van je naam en emailadres aan Chemelot. De digitale pas is een vereiste om toegang te verkrijgen dus neem hem mee!

Deelname is gratis voor BNSP leden, niet leden betalen 5 euro, contant te voldoen bij aanvang of via een tikkie.

Aanmelden kan tot 19 september. Bij afmeldingen na 23 september of no show op 27 september, brengen we een no show fee van € 35,00 in rekening.  Maximaal aantal deelnemers is 20, vol=vol. Dus meld je onderstaand aan om verzekerd te zijn van deelname!

Bij de Chemelot Campus, buiten de ingang,  staan fietsen voor je klaar.

Routebeschrijving en adresgegevens: 

Chemelot Campus: Urmonderlaan 22 te Geleen

OV : Vanaf Station Sittard buslijn 32 Beek via Stein; uitstappen bij halte Chemelot Campus.

Auto: Chemelot Campus, Urmonderlaan 22 te Geleen. Je reist na afloop met het OV naar de Campus om je auto op te halen. Let op: parkeer buiten de gate. Hier zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar.

Download hier de routebeschrijving

Meld je via onderstaand formulier aan!

 

DSO-Excursie Floriade-Oosterwold

WG DSO (werkgroep Duurzame Stedelijke Ontwikkeling van BNSP-NVTL) 6 juni 2019 12.30 – 18.00 uur Toelichting op locatie door:

 • Ria van Dijk: stedenbouwkundige gemeente Almere en partner ISMaatwerk
 • Gerard Jan Hellinga: stedenbouwkundige/architect HzA stedebouw&landschap en partner ISMaatwerk

Floriade Almere organiseert in 2020 de wereldtentoonstelling de Floriade. De voorbereidingen zijn in volle gang. De 7e editie van de Floriade in Almere staat helemaal in het teken van de Groene Stad. Wat kan groen voor jou en de wereld doen? Met groene impactvolle attracties, inzendingen van wereldsteden en een fantastische programmering is Almere dé plek om het inspirerende groene stadsfeest van de toekomst te beleven. De Floriade is compact en ligt midden in de stad en met een woningbouwprogramma, uiteraard duurzaam. Infrastructuur is al aangepast, bomen worden geplant.

Foto: Floriade BV

Het masterplan is van Winny Maas bureau MVRDV. Ria van Dijk is namens de gemeente de stedenbouwkundige van de Floriade.

Almere-Oosterwold, landschap van initiatieven.

In Oosterwold werken de gemeenten Almere en Zeewolde, het Rijksvastgoedbedrijf, de provincie Flevoland en het Waterschap Zuiderzeeland samen aan een bijzondere manier van gebiedsontwikkeling. Oosterwold is een groen, agrarisch gebied tussen Almere en Zeewolde. Hier wordt de gebiedsinrichting geheel aan het eigen initiatief overgelaten. Dat betekent dat iedereen op elke plek een kavel mag uitzoeken. Behalve een overzichtelijk aantal spelregels zijn er geen beperkingen wat betreft functies en kavelgroottes. Dat is uniek in Nederland. Oosterwolders bepalen niet alleen de eigen woning, maar gaan ook over wegen en paden, groen, water en de openbare ruimte. Echter, dat moeten ze allemaal zelf realiseren! Alleen of met anderen. Je vindt hier de ultieme vorm van doe-het-zelf-gebiedsontwikkeling. Oosterwold is zelf planologie. Initiatiefnemers in Oosterwold zoeken alles zélf uit en regelen vervolgens alles zelf wat nodig is. Hoe Oosterwold er in de toekomst uitziet, weet dan ook nog niemand. Dat wordt bepaald door het eigen initiatief. Misschien wel van jou. Want Oosterwold is voor iedereen. Doe mee, en maak Oosterwold ! Gerard Jan Hellinga heeft o.a het masterplan voor Almere Poort gemaakt, woont al ruim 20 jaar in Almere, en is zelf initiatiefnemer in Oosterwold; een dubbel woonhuis met tussenhuis en twee tiny houses. Een ervaringsdeskundige vertelt over Oosterwold plan en praktijk.

Foto: D.Guzzo

Programma / Timetable

12.30 – 13.00     verzamelen bij bureau Maris te Zeewolde | Gildenveld 18, 3892 DG Zeewolde 13.30                 aankomst Floriade

13.30 – 14.15     toelichting Floriade en vragenstellen/discussie; Ria van Dijk

14.15 – 15.00     rondwandeling op het Floriadeterrein

15.00 – 15.15     naar Almere Oosterwold initiatief 300 de bouwplaats

15.15 – 15.45     toelichting Oosterwold het spel en de spelregels, en i300; Gerard Jan Hellinga

15.45 – 16.30     rit door Oosterwold, met bezoek aan de tiny house farm en met nog een paar stops

17.00                 retour richting bureau Maris Zeewolde en borrel aldaar

18.00                 afsluiting en naar huis

 

Praktisch

 • Bureau Maris is per auto uitstekend te bereiken; parkeerruimte aldaar op de openbare weg. Vervoer per OV is zeer beperkt: de busverbinding Nijkerk – Harderwijk (lijn 142) heeft een halte in de buurt.
 • Kosten deelname bedragen € 15,- voor leden van BNSP en NVTL; overige deelnemers betalen € 25,-. Vooraf over te maken  op: NL 51 INGB 0002883009 tnv B. Harmelink
 • Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Dat kan, tot uiterlijk 3 juni, via mailadres bert.harmelink@hotmail.nl
 • Bij voldoende aanmeldingen is vervoer tijdens de excursie met een busje; als dit om budgettaire reden niet mogelijk is gaan we carpoolen met aanwezige privé-auto’s.

JBNSP | Bouwplaatsbezoek Little C

Bouwplaatsbezoek Little C

Altijd al eens een ontwerp in uitvoering willen zien? Dan hebben we interessante evenement in de planning!

Vrijdag 24 mei, om 14:00 gaan we met Jong BNSP op bouwplaatsbezoek bij de bouwplaats van Little Coolhaven in Rotterdam! Het ontwerp voor “Little C” is gemaakt door CULD, een joint-venture tussen Juurlink [+] Geluk en Jaakko van ‘t Spijker. ”Little C” wordt een unieke locatie in Rotterdam, met een combinatie van stedelijke verdichting met wonen en werken in een intieme omgeving, We zullen beginnen in de bouwkeet met o.a. een presentatie door Cor Geluk, Stedenbouwkundige en Landschap Architect. We zullen daarna onder begeleiding van Michael Venderbos, projectmanager bij J.P. van Eesteren, de bouwplaats opgaan om te zien hoe dit bijzonder project in aanbouw is. Daarna is er de mogelijkheid om het weekend in te luiden met een borrel in de buurt van het project!

Wil je mee? Inschrijven kan via deze link

Excursie Tilburg

© CIVIC Architects & Bright Urban Futures/Foto: Stijn Bollaart

Wanneer: 26 oktober 2018

Waar: Tilburg

Wat: Fietsexcursie Piushaven en Spoorzone:  Zelf fiets meenemen of ov-fiets huren

Start: fonteinen op het Burgemeester Stekelenburgplein (ontwerp Atelier Quadrat)

Hoe laat: 13:00 – 16:00

Deelname aan de excursie is gelimiteerd tot maximaal 18 personen dus wil je meedoen? Schrijf je dan nu in want vol=vol!

Na 20 jaren van plannen maken en bouwen gaat de ontwikkeling van de Piushaven haar laatste fase in. In deze periode is dit rauwe stadslandschap getransformeerd tot een nieuw onderdeel van de Tilburgse binnenstad. Dit is op zichzelf al bijzonder, omdat deze haven eind jaren ’90 op de nominatie stond om gedempt te worden. Na het wegtrekken van de industrie had de haven zijn betekenis verloren; de masterplannen lagen klaar om dit stadsdeel te gaan herstructureren. Bewoners staken hier toen een stokje voor.

 

Vanaf dat moment kozen de betrokken projectontwikkelaars en de gemeente Tilburg voor een andere aanpak. Gekozen werd voor een geleidelijke ontwikkelingsstrategie die uitgaat van verschillende deelplannen. Het resultaat is een buitengewoon divers gebied. Elke deelplan verschilt van het volgende; op deze manier ontstaan een informeel geheel van gebouwen uit verschillende perioden en architectuurstijlen. Architectonische uitschieters hiertussen zijn de brug van John Körmeling en het paviljoen op de Middenpier van Civic Architects en Bright Urban Futures.

Op 26 oktober 2018 gaat de BNSP onder leiding van de Ludo Hermans (stedenbouwkundige) op fietsexcursie door dit gebied. Als toetje wordt afgesloten met een borrel in de Spoorzone. Het volgende Tilburgse voorbeeld van informele stedenbouw.

PROGRAMMA

13:00 Verzamelen bij de fonteinen op het Burgemeester Stekelenburgplein (ontwerp atelier Quadrat)
13:30 Start fietsexcursie Piushaven met onder andere;

 • Havenpark,  (Juurlink[+]Geluk)
 • Nieuwe brug ‘D’n Ophef’, (John Körmeling)
 • Herbestemming AaBe fabriek, (Rijnboutt)
 • Het Oeverpark, (atelier Quadrat)
 • Woongebied De Werf, AWG architecten)
 • Woongebied Louderskade, (DAT architecten)
 • Paviljoen Middenpier,  (CIVIC Architects en Bright Urban Futures)
16:00 Afsluitende borrel RAW, naast de Willem II Passage, (CIVIC architects en Bright Urban Futures), borrel op eigen kosten.

SCHRIJF JE IN!

Selecteer een geldig formulier

 

 

Excursie Werkgroep DSO

Foto: Superuse Studio

Circulaire inspiratie in voormalig zwembad

Op vrijdag 2 november organiseert de werkgroep DSO (Duurzame Stedelijke Ontwikkeling) van BNSP/NVTL een korte excursie naar BlueCity (Tropicana) in Rotterdam. De excursie begint met een korte inleiding, gevolgd door een rondleiding door het gebouw en een bezoek aan diverse daar gevestigde bedrijven.

Het programma is als volgt:

14.45 Inloop
15.00 – 15.15 Introductie BlueCity (met circulair drankje)
15.15 – 16.00 Rondleiding bij diverse bedrijven
16.00 Afsluitende borrel in het café

 

Circulaire inspiratie in een voormalig zwembad

Dit voormalige tropisch zwemparadijs is een hotspot en test site voor de circulaire economie en een enorme inspiratiebron voor stadsmakers. Verschillende innovatieve bedrijven zijn gevestigd in het pand en zoeken manieren om hun reststromen aan elkaar te koppelen waardoor afval waarde krijgt. We nemen een kijkje bij de verschillende bedrijven waar we uitleg krijgen over de manier waarop zij bijdragen aan het circulair maken van de stad.

Zo vormt de koffieprut van Aloha Bar-Restaurant een voedingsbodem voor de oesterzwammen van RotterZwam. Het CO2 dat daarbij vrijkomt, wordt door Spireaux ingezet bij de productie van spirulina. KEES verwerkt fiets- en autobanden tot accessoires en werkt bovendien samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die vervolgens weer kunnen uitstromen naar betaalde banen binnen of buiten BlueCity. En dit is nog maar het begin.

“Een zwembad vol mogelijkheden, dat is BlueCity. Een speeltuin voor circulaire bedrijven, waar we met brein, ballen, lef en lol afkoersen op ’n economie waarin afval niet bestaat. In BlueCity krijg je ‘n portie radicale ontwrichting bij je koffie en realiseren we samen een wereld waarin afval waardevol is..”

Filmpje

Zie ook het inspirerende filmpje van de Tegenlicht uitzending over duurzaam ondernemen:

Datum & plaats
Vrijdag 2 november, 14.45 – ca. 16.45

Maasboulevard 100, Rotterdam

Inschrijving
Inschrijven voor de excursie kan door een mail te sturen naar corsymon@hotmail.com.

Voor leden van BNSP en NVTL is deelname € 15,- . Anderen wordt een bijdrage gevraagd van € 25,-. We verzoeken u het bedrag die dag contant mee te nemen. We verwachten een inspirerende middag!

Met vriendelijke groet,

Namens de werkgroep DSO,

Cor Simon

EXCURSIE FLORIADE ALMERE | 25 MEI

In april 2022 opent in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Deze zevende editie staat geheel in het teken van Growing Green Cities. Innovaties op gebied van actuele stedelijke thema’s als klimaatverandering, voedselvoorziening en energie staan centraal. De Floriade moet een living lab worden waarin een blik in de groene stad van de toekomst wordt geworpen. Na de expo wordt het gebied doorontwikkeld tot de groenste stadswijk van Nederland, en wellicht zelfs van de hele wereld.

De voorbereidingen voor dit evenement zijn in volle gang. Ria van Dijk, senior stedenbouwkundige namens de gemeente Almere zal ons meer vertellen over de expo en de stadswijk die ontwikkeld gaat worden. Daarna zullen we een rondwandeling maken over het Weerwatereiland, een bijzondere plek binnen het plangbied. Op dit beboste eiland zijn de eerste contouren van het Floriade-grid al zichtbaar en is een begin gemaakt met het planten van de eerste bomen van het arboretum. Dit arboretum is een bomen- en plantenbibliotheek die het hart van de expo vormt en de stadswijk mede haar groene karakter moet geven. Behalve deze nieuwe beplanting, is er ook veel aandacht voor het bestaande groen. Naast Ria van Dijk zullen ook Christiaan Pfeiffer (senior landschapsarchitect) en Marco Wolbers (projectleider uitvoering) vanuit hun discipline vertellen over dit bijzondere project.

Reden genoeg om je aan te melden voor deze excursie!

Wanneer: vrijdagmiddag 25 mei, 13.00 tot 17.00 uur

Waar: Floriade BV, Sturmeyweg 15, 1324 KN Almere

Kosten: gratis voor BNSP leden, niet leden betalen € 5,- (contant en graag gepast betalen op locatie)

Meer informatie: www.floriade.almere.nl

Schrijf je in!

20180430 BNSP-Excursie Floriade

 

Buitenlandexcursie Aarhus (DK)

Foto: Mikkel Frost

Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking met de BNSP weer een vierdaagse excursie naar het buitenland en wel van 31 mei tot en met 3 juni.  Na het succes van onze voorgaande excursies naar Vlaanderen in 2014, Berlijn in 2015, Zuid-Engeland in 2016 en Bilbao in 2017 gaat onze vierdaagse excursie dit jaar naar Denemarken, en wel naar Aarhus.

Zoals je misschien weet, wordt er een ranglijst bijgehouden van de gelukkigste landen ter wereld. Steevast staan de Scandinavische landen bovenaan en van die landen strijkt Denemarken het vaakst met de titel “Gelukkigste land ter wereld”. Maar daar houdt het niet mee op, want ook binnen Denemarken vindt een competitie plaats: wat is dan de gelukkigste stad? Hoewel Kopenhagen vaak roept, dat zij de gelukkigste stad van Denemarken is, blijkt uit “onafhankelijk onderzoek”, dat zij de eer aan Aarhus moeten laten. Daarmee zou Aarhus dus de gelukkigste stad ter wereld moeten zijn.

Maar waar zit het ‘m nu in? Waarom zijn de bewoners van Aarhus zo gelukkig? Komt dat door:

 • de voortvarende aanpak van de stadsvernieuwing?;
 • de hoge ambities op het gebied van duurzaamheid? (in 2030 100% Co2-neutraal!);
 • de grote aandacht, die Aarhus heeft voor de jeugd?;
 • de ver doorgevoerde sociale verzorging?;
 • een strikte scheiding van werk en privé?;
 • een aantal ongrijpbare zaken, die allemaal vallen onder de term “Hygge”?

Tijd om op speurtocht te gaan naar de factoren, die van Aarhus de gelukkigste stad ter wereld maken. Uiteraard zullen we de gemeente bevragen hoe zij haar torenhoge ambities denken te verwezenlijken. Verder zullen we diverse projecten bezoeken, maar er zal voldoende tijd ingeruimd worden om eigen ervaringen op te doen: Voelt de stad ontspannend aan? Waarom is die plek zo “lekker”? Kortom: zit het ‘m in de hardware of meer in de belevingswereld? We gaan dit jaar bewust niet in september of oktober, maar een stuk vroeger om te kunnen profiteren van het betoverende langdurige daglicht.

Prijsindicatie: € 795,00 deelnemers aan het netwerk van De Levende Stad en BNSP-leden krijgen een korting van € 100. Meerprijs voor een 1-persoonskamer is  € 140,00. De excursie geldt als bij- en nascholing in het kader van de Wet op de Architectentitel.

Wil je mee? Geef je dan nu nog op bij info@delevendestad.nl. Wacht hier niet te lang mee want er kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Bert Harmelink (+31.6.83432811) Wil Groenhuijsen (info@fotogroenhuijsen.nl) of Jos van der Mark (+31.6.22977717)

Heb jij je al opgegeven? Schrijf je hieronder definitief in. Je ontvangt vervolgens een factuur vanuit het secretariaat van de BNSP:

 

Recent nieuws

Aan de slag met de Omgevingswet en VNG | Demonstraties plansoftware voor dienstverleners

7 april 2021 netwerk

Op 20 en 21 april  van 9:00 tot 15:00 demonstreren softwareleveranciers hun plansoftware aan dienstverleners en overheden. Deze virtuele bijeenkomst wordt georganiseerd door VNG en.

Lees verder

Een frisse blik op de Omgevingswet | het instrument Programma, onbekend maakt onbemind?

29 maart 2021 BNSP

Jong Leefomgeving  en JongBNSP nodigen je uit! donderdag 22 april, van 16:00 – 17:30. | Online De Omgevingswet is voor velen geen nieuw onderwerp. We zijn.

Lees verder

De omgevallen boekenkast | Minderheid

25 maart 2021 Blog

Door Tjerk Ruimschotel Omdat er op de Internationale Vrouwendag van 8 maart met het thema Impact door Invloed digitaal bar weinig tot niets te vinden.

Lees verder

Agenda

22 april 2021

16:00 tot 17:30

Jong BNSP

20 mei 2021

20:00 tot 21:30BNSP

BNSP Salon #3

23 juni 2021

20:00 tot 21:30

ALV

30 juni 2021

De Woonwijk als noviteit

01 juli 2021

Special

01 september 2021

00:00

BNSP-NVTL Academie

01 september 2021

00:00

Traineeship

15 september 2021

20:00

BNSP Salon #4

31 oktober 2021

00:00

Special

01 november 2021

00:00

Plandag

29 december 2021

00:00

Excursie