Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


BNSP-Salon #6: Ondergronds bouwen

De aandacht voor ondergronds bouwen neemt steeds meer toe nu de ruimte en de natuur schaarser worden. Hoe staat het in Nederland met underground urbanism? In de BNSP-SALON # 6 bespreken we dit met o.a. Marian Bertrums (GPKL),  Berry Kok (GPKL), Fransje Hooimeijer (TUD), Jens Jorritsma (OBSCURA) en Thomas Dillon Peynado (Vereniging Deltametropool).

De ondergrond is meer dan de machinekamer van de stedelijke bovengrond. Water, elektriciteit, internet, gas, afval, wortels en fiets- en autogarages zijn zomaar wat voorbeelden die (steeds meer) ruimte vragen onder de grond. Daarbij vergroot het samenkomen van de vele opgaven en transities (energie, klimaat, circulariteit, mobiliteit) in almaar verdichtende steden de druk op de openbare ruimte en de ondergrond. Daarmee is de ondergrond een ontwerpopgave waar een goede ordening is vereist.

Deze avond starten we met de thematiek en de dynamiek in de opgave: waarom is het belangrijk en waarom juist nu? En wat wordt er al gedaan? En wat nog juist niet? Vervolgens duiken we in de praktijk van de kabels en leidingen en komt een voorbeeld aan bod van gebiedsontwikkeling die is opgebouwd vanuit de ondergrond.

Ben jij benieuwd en wil je meer weten over de ondergrondse uitdagingen en kansen? Kom dan 13 oktober naar Arnhem. Mogelijk voorafgaand aan de Salon is er de mogelijkheid om letterlijk onder de grond gaan kijken en wel onder Arnhem CS: de machinekamer in.

Programma

18.30 – 19.15 Optionele excursie ‘ondergronds Arnhem CS

19:20 inloop
19:30 start en introductie door Rogier Pronk, Anteagroup
19:35 korte presentaties en verhalen van experts Marian Bertrums, Berry Kok en , Fransje Hooimeijer, Jens Jorritsma en Thomas Dillon Peynado
20:40 pauze
20:50 panelgesprek met vragen uit de zaal
21:30 einde avond

Sprekers:

Rogier Pronk, Anteagroup, Fransje Hooimeijer, Associate Professor Environmental Technology and Design; Researcher Delta Urbanism Scientific Coordinator Infrastructure and Environment Design Honours/ Delta Futures Lab Editor Journal of Delta Urbanism (TUD), Thomas Dillon Peynado Project Researcher Vereniging Deltametropool,  Marian Bertrums, Beleidsadviseur Het Gemeentelijk Platform Kabels, Berry Kok,  Beleidsadviseur Het Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen en Jens Jorritsma, mede oprichter van OBSCURA.

Aanmelding Salon #6 Ondergronds

Aanmelding Salon #6 Ondergronds

Naam
Naam
Voornaam
Achternaam
Deelname aan
Discipline
Lidmaatschap

Excursie

In het voorjaar plannen we een excursie in naar de Floriade. De Wereldtuinbouwtentoonstelling heeft dan haar deuren geopend en biedt je een blik op de groene, duurzame, klimaatbestendige stad van de toekomst. Meer informatie over het programma, de datum en de startlocatie volgt

DSO Excursie Schieblock Rotterdam

VOORAANKONDIGING
17 september 15:30 – 18:00 | Schieblock Rotterdam

DSO (duurzame stedelijke ontwikkeling) gaat op 17 september op excursie naar het Schieblock. Het programma bestaat onder ander uit:
– Wandeling Schieblock – Luchtsingel – Hofbogen
– Presentatie ZUS / gemeente Rotterdam
– Bezoek en rondleiding Dakakker (stadslandbouw op dak)
– Borrel in Biergarten

Nadere informatie volgt, meld je alvast aan via bert@bvreuring.nl

27 september | Sittard en Geleen

Ontdek Sittard-Geleen op de fiets! Inschrijving gesloten!

Cas Denissen, gemeentelijk beleidsadviseur stedelijke ontwikkeling, neemt je mee langs verschillende voorbeelden van stedelijke ontwikkeling in dit deel van Zuid-Limburg.

In deze voormalige mijnregio wordt hoge stedelijke dichtheid gecombineerd met een prachtig landschap en een bloeiende economie. Bevolkingsgroei en -krimp wisselen elkaar af. Stedelijke ontwikkeling bevindt zich hier in een permanent transformatie. Op groei gebaseerde strategieën voor stedelijke ontwikkeling werken niet doordat een groot stedelijk programma ontbreekt.

Wat werkt wel? Ontdek het en praat erover mee tijdens deze excursie. We worden ontvangen door Brightlands Chemelot Campus (BroekBakema) en fietsen vervolgens langs een aantal stedelijke projecten waaronder Zitterd ReviSited, het stedelijk revitaliseringstraject voor het historische centrum van Sittard (Jo Coenen, OKRA).

PROGRAMMA

13:00 Ontvangst Centercourt Brightlands Chemelot Campus
13:30 Introductie stedelijke ontwikkeling Sittard-Geleen
14.30 Fietstocht langs verschillende vormen van stedelijke transformatie in de voormalige mijnregio:

 • Circulaire kenniseconomie als vliegwiel
 • Ruimte scheppen voor initiatief vanuit de samenleving
 • Historie, cultuur en landschap als dragers voor nieuwe programma’s
16.00 Borrel (Markt Sittard, op eigen kosten)

 

Belangrijke informatie:

 1. Het betreft een niet openbare excursie, alleen toegankelijk voor ruimtelijke professionals.
 2. Chemelot is een beveiligd gebied. Bezoekers dienen om toegang te verkrijgen tot het complex een digitale toegangspas met veiligheidsinstructie te overleggen. Daartoe zijn we verplicht om de namen en emailadressen van de deelnemers aan de excursie op voorhand door te geven aan Chemelot. Je ontvangt je digitale pas en de veiligheidsinstructies vervolgens in je mailbox. Je hoeft hiervoor zelf geen actie te ondernemen. Wij geven de gevraagde gegevens door. Bij inschrijving tot deelname aan de excursie ga je akkoord met het verstrekken van je naam en emailadres aan Chemelot. De digitale pas is een vereiste om toegang te verkrijgen dus neem hem mee!

Deelname is gratis voor BNSP leden, niet leden betalen 5 euro, contant te voldoen bij aanvang of via een tikkie.

Aanmelden kan tot 19 september. Bij afmeldingen na 23 september of no show op 27 september, brengen we een no show fee van € 35,00 in rekening.  Maximaal aantal deelnemers is 20, vol=vol. Dus meld je onderstaand aan om verzekerd te zijn van deelname!

Bij de Chemelot Campus, buiten de ingang,  staan fietsen voor je klaar.

Routebeschrijving en adresgegevens: 

Chemelot Campus: Urmonderlaan 22 te Geleen

OV : Vanaf Station Sittard buslijn 32 Beek via Stein; uitstappen bij halte Chemelot Campus.

Auto: Chemelot Campus, Urmonderlaan 22 te Geleen. Je reist na afloop met het OV naar de Campus om je auto op te halen. Let op: parkeer buiten de gate. Hier zijn beperkt parkeerplaatsen beschikbaar.

Download hier de routebeschrijving

Meld je via onderstaand formulier aan!

 

JBNSP | Bouwplaatsbezoek Little C

Bouwplaatsbezoek Little C

Altijd al eens een ontwerp in uitvoering willen zien? Dan hebben we interessante evenement in de planning!

Vrijdag 24 mei, om 14:00 gaan we met Jong BNSP op bouwplaatsbezoek bij de bouwplaats van Little Coolhaven in Rotterdam! Het ontwerp voor “Little C” is gemaakt door CULD, een joint-venture tussen Juurlink [+] Geluk en Jaakko van ‘t Spijker. ”Little C” wordt een unieke locatie in Rotterdam, met een combinatie van stedelijke verdichting met wonen en werken in een intieme omgeving, We zullen beginnen in de bouwkeet met o.a. een presentatie door Cor Geluk, Stedenbouwkundige en Landschap Architect. We zullen daarna onder begeleiding van Michael Venderbos, projectmanager bij J.P. van Eesteren, de bouwplaats opgaan om te zien hoe dit bijzonder project in aanbouw is. Daarna is er de mogelijkheid om het weekend in te luiden met een borrel in de buurt van het project!

Wil je mee? Inschrijven kan via deze link

Excursie Tilburg

© CIVIC Architects & Bright Urban Futures/Foto: Stijn Bollaart

Wanneer: 26 oktober 2018

Waar: Tilburg

Wat: Fietsexcursie Piushaven en Spoorzone:  Zelf fiets meenemen of ov-fiets huren

Start: fonteinen op het Burgemeester Stekelenburgplein (ontwerp Atelier Quadrat)

Hoe laat: 13:00 – 16:00

Deelname aan de excursie is gelimiteerd tot maximaal 18 personen dus wil je meedoen? Schrijf je dan nu in want vol=vol!

Na 20 jaren van plannen maken en bouwen gaat de ontwikkeling van de Piushaven haar laatste fase in. In deze periode is dit rauwe stadslandschap getransformeerd tot een nieuw onderdeel van de Tilburgse binnenstad. Dit is op zichzelf al bijzonder, omdat deze haven eind jaren ’90 op de nominatie stond om gedempt te worden. Na het wegtrekken van de industrie had de haven zijn betekenis verloren; de masterplannen lagen klaar om dit stadsdeel te gaan herstructureren. Bewoners staken hier toen een stokje voor.

 

Vanaf dat moment kozen de betrokken projectontwikkelaars en de gemeente Tilburg voor een andere aanpak. Gekozen werd voor een geleidelijke ontwikkelingsstrategie die uitgaat van verschillende deelplannen. Het resultaat is een buitengewoon divers gebied. Elke deelplan verschilt van het volgende; op deze manier ontstaan een informeel geheel van gebouwen uit verschillende perioden en architectuurstijlen. Architectonische uitschieters hiertussen zijn de brug van John Körmeling en het paviljoen op de Middenpier van Civic Architects en Bright Urban Futures.

Op 26 oktober 2018 gaat de BNSP onder leiding van de Ludo Hermans (stedenbouwkundige) op fietsexcursie door dit gebied. Als toetje wordt afgesloten met een borrel in de Spoorzone. Het volgende Tilburgse voorbeeld van informele stedenbouw.

PROGRAMMA

13:00 Verzamelen bij de fonteinen op het Burgemeester Stekelenburgplein (ontwerp atelier Quadrat)
13:30 Start fietsexcursie Piushaven met onder andere;

 • Havenpark,  (Juurlink[+]Geluk)
 • Nieuwe brug ‘D’n Ophef’, (John Körmeling)
 • Herbestemming AaBe fabriek, (Rijnboutt)
 • Het Oeverpark, (atelier Quadrat)
 • Woongebied De Werf, AWG architecten)
 • Woongebied Louderskade, (DAT architecten)
 • Paviljoen Middenpier,  (CIVIC Architects en Bright Urban Futures)
16:00 Afsluitende borrel RAW, naast de Willem II Passage, (CIVIC architects en Bright Urban Futures), borrel op eigen kosten.

SCHRIJF JE IN!

Selecteer een geldig formulier

 

 

EXCURSIE FLORIADE ALMERE | 25 MEI

In april 2022 opent in Almere de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Deze zevende editie staat geheel in het teken van Growing Green Cities. Innovaties op gebied van actuele stedelijke thema’s als klimaatverandering, voedselvoorziening en energie staan centraal. De Floriade moet een living lab worden waarin een blik in de groene stad van de toekomst wordt geworpen. Na de expo wordt het gebied doorontwikkeld tot de groenste stadswijk van Nederland, en wellicht zelfs van de hele wereld.

De voorbereidingen voor dit evenement zijn in volle gang. Ria van Dijk, senior stedenbouwkundige namens de gemeente Almere zal ons meer vertellen over de expo en de stadswijk die ontwikkeld gaat worden. Daarna zullen we een rondwandeling maken over het Weerwatereiland, een bijzondere plek binnen het plangbied. Op dit beboste eiland zijn de eerste contouren van het Floriade-grid al zichtbaar en is een begin gemaakt met het planten van de eerste bomen van het arboretum. Dit arboretum is een bomen- en plantenbibliotheek die het hart van de expo vormt en de stadswijk mede haar groene karakter moet geven. Behalve deze nieuwe beplanting, is er ook veel aandacht voor het bestaande groen. Naast Ria van Dijk zullen ook Christiaan Pfeiffer (senior landschapsarchitect) en Marco Wolbers (projectleider uitvoering) vanuit hun discipline vertellen over dit bijzondere project.

Reden genoeg om je aan te melden voor deze excursie!

Wanneer: vrijdagmiddag 25 mei, 13.00 tot 17.00 uur

Waar: Floriade BV, Sturmeyweg 15, 1324 KN Almere

Kosten: gratis voor BNSP leden, niet leden betalen € 5,- (contant en graag gepast betalen op locatie)

Meer informatie: www.floriade.almere.nl

Schrijf je in!

20180430 BNSP-Excursie Floriade

 

Buitenlandexcursie Bilbao

Bilbao Spanje Programma*

21 t/m 24 september 2017

Het icoon als wapen tegen verloedering

Ook dit jaar organiseert de Stichting De Levende Stad in samenwerking met de BNSP weer een vierdaagse excursie naar het buitenland. Onze vierdaagse excursie gaat dit jaar naar Baskenland; met Bilbao als zinderende hoofdbestemming. Veel steden staan voor de grote opgave: ‘Hoe zorgen we ervoor dat het stedelijk gebied zodanig getransformeerd wordt, dat het er weer jaren (duurzaam) tegen kan?’. Deze vraag is des te knellender wanneer de stad over ernstig vervuilde (industrie)terreinen beschikt, die door de lokale bevolking beschouwd worden als ‘no-go-area’.Bilbao behoorde zo’n 20 jaar geleden tot de meest vervuilde, en ja wellicht tot de goorste, steden van Europa. Het getuigt van moed om juist in deze stad een Guggenheim-museum te (laten) bouwen te midden van vervallen industriecomplexen.

Het museum fungeert vanaf dag 1 als HET ICOON van Bilbao.
guggenheim

foto: Guggenheim.org

Maar daar bleef het niet bij: De stad heeft een duidelijke visie ontwikkeld op de noodzakelijke transitie en kijkt daarbij veel verder dan (alleen) het terrein van het museum zelf. Is het in Bilbao gelukt? En als dat zo is: waarom dan daar wel en elders niet? Wat zijn de succesfactoren en wat kunnen we daarvan leren? Is het realiseren van een icoon voldoende om een vliegwieleffect te bewerkstelligen?

Tijd om –onder deskundige begeleiding- op speurtocht te gaan langs de verschillende sferen van Bilbao met totaal verschillende stedelijke omgevingen: historische buurten en gebouwen, woonkwartieren, de rivieroevers, al dan niet (her)ontwikkelde industriegebieden en de iconen van Bilbao. Natuurlijk zullen we ook uitgebreid stilstaan bij de aanpak van de gemeente. Waar komt het lef vandaan om de stad zo rigoureus aan te pakken en hoe is/ wordt dat gefinancierd? En als altijd gaan we op zoek naar de manier hoe mensen te midden van al dit geweld de stad maken.

MELD JE HIER DEFINITIEF AAN:

Selecteer een geldig formulier

Het is van belang dit inschrijfformulier nauwkeurig in te vullen, omdat op basis hiervan de vliegtickets gereserveerd worden. Hoe langer daarmee gewacht wordt, hoe hoger de prijs. Na inschrijving zullen door ons direct kosten gemaakt moeten worden (onder andere betaling vliegtickets). Om deze reden ben je na inschrijving dan ook het excursiebedrag verschuldigd. Ook wanneer je – om welke reden dan ook- daarna van deelname afziet. Wij adviseren daarom dringend een annuleringsverzekering af te sluiten.

 

Programma*

Dag 1: donderdag 21 september

bilbao 3

Ochtend/begin middag: vliegen naar Bilbao Airport, een ontwerp van architect Santiago Calatrava in de vorm van een duif (La Paloma)

Middag: eerste kennismaking met de stad Bilbao, de historische binnenstad (Casco Viejo) en het nieuwe stadscentrum (Abando) en bezoek aan Artxanda Funicular: mooi uitzicht over de stad

Avond: diner op eigen gelegenheid

 

 

 

 

 

 

Dag 2: vrijdag 22 september

bilbao 4Ochtend: fietstocht onder Nederlandstalige leiding langs architectonische hoogtepunten in de historische stad

Middag: toelichting door stedenbouwkundige van de municipio Bilbao  

Avond: diner op eigen gelegenheid

 

 

 

 

 

 

*Onder voorbehoud

Dag 3: zaterdag 23 september

bilbao groep

Ochtend: rondleiding door vakinhoudelijk deskundige gids van Guiding Architects

Middag: bezoek aan recente transformatieprojecten, zoals Barakaldo met het Jardín Botánico, Hospital de Basurto, Azkuna Zentroa van Philip Starck en het getransformeerde havengebied langs de Rio del Nervión O de Bilbao

Avond: diner met de groep (inbegrepen in de prijs)

 

Dag 4: zondag 24 september

Ochtend: gelegenheid tot bezoek Guggenheim museum (toegang inbegrepen)

Middag: vertrek naar luchthaven

bilbao kaart

 • onder voorbehoud

Bilbao Spanje – 21 t/m 24 september 2017

Praktische informatie

Prijsindicatie: € 750,-; deelnemers aan het netwerk van De Levende Stad en BNSP-leden krijgen een korting van € 100,-.

In dit bedrag is inbegrepen:

 • Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Bilbao v.v. met KLM;
 • Luchthavenbelastingen;
 • 1 stuk handbagage van max. 10kg;
 • Transfer luchthaven – hotel v.v.;
 • 3 nachten verblijf in 4-sterren hotel Barceló Nervión – gelegen tegen het oude centrum van Bilbao;
 • Hotelverzorging op basis van logies en ontbijt
 • Toegang tot het Guggenheim museum;
 • Rondleidingen (binnenstad, omgeving Guggenheim en diverse andere plaatsen);
 • Diner op de laatste avond;
 • Vervoer ter plaatse.
 • Lunches en overige diners zijn voor eigen rekening, alsmede natuurlijk uitgaven van persoonlijke aard.

De excursie geldt als bij- en nascholing in het kader van de Wet op de Architectentitel.

Heb je nu al vragen? Neem dan contact op met Bert Harmelink, +31.6.83432811,  of Wil Groenhuijsen info@fotogroenhuijsen.nl

 VOOR EEN PRINTVERSIE VAN DE UITNODIGING KLIK HIER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na-excursie EVA-Lanxmeer

Na terugkeer uit Engeland is er door en voor de deelnemers aan deze excursie een ‘terugkomdag’ gepland. Deze staat gepland op donderdag 27 oktober 2016 We gaan dan naar de ecologische wijk EVA-Lanxmeer in Culemborg.

Vanwege de inhoud van de bijeenkomst achten we deze (na)middag er zeer geschikt voor dat ook andere vakgenoten zich aansluiten. Alle leden van de Levende Stad en de BNSP zijn van harte uitgenodigd deel te nemen.

Meer weten over het lidmaatschap?
BNSP de Levende Stad
 
Over deze wijk, ontstaansgeschiedenis, ambities en dagelijkse praktijk valt heel veel te lezen op internet. Zo is er een ‘eigen site’ die wij van harte aanbevelen: http://www.eva-lanxmeer.nl. Echter het best is het om alles ter plekke te bekijken en bespreken.

Programma

In samenwerking met betrokkenen ter plekke is een kort doch zinvol programma gemaakt.
15.00 – 16.30     rondwandeling in de wijk;
16.30 – 17.30     toelichting, vragen over-en-weer en spiegeling van het voorgaande aan onze ervaringen in Engeland;
17.30 – 18.00     drankje, waarna vertrek.
Alle tijden, behalve de starttijd, bij benadering.

EVA-Lanxmeer ligt dicht bij het NS-station Culemborg; parkeerruimte is (per definitie want het betreft een wijk gebaseerd op ecologische en duurzaamheidsprincipes) zeer beperkt.

Met het oog op de catering en het plaatsen van voldoende stoelen in de plenaire ruimte stellen wij aanmelding bijzonder op prijs.

Aanmelden

Wie zich aangemeld, ontvangt enige dagen vooraf meer gedetailleerde informatie. Deze excursie wordt georganiseerd door Bert Harmelink en Elma van Beek.
Selecteer een geldig formulier

footertnewtownecodorp

Rotterdam At Eye Level

De beleving van de stad op ooghoogte wordt steeds belangrijker. Vrijdagmiddag 4 november organiseert de BNSP een excursie naar Rotterdam met als thema: ‘The City at Eye Level’. The City at Eye Level is een project van STIPO. Alles wat op ooghoogte zichtbaar is, het publieke domein met de gevels en plinten en dat wat daarachter gebeurt is onderdeel hiervan. Ga jij ook mee? Aanmelden kan onderaan deze pagina.

Rotterdam At Eye Level

hofbogenVrijdagmiddag 4 november organiseert de BNSP een excursie naar Rotterdam, onder het thema The City at Eye Level. The City at Eye Level is een boek, een open-source netwerk, en een tool voor het verbeteren van steden, straten en plaatsen over de hele wereld, ontwikkeld door STIPO, een adviesbureau voor stedelijke ontwikkeling, gevestigd in Rotterdam.  Onder The City at Eye Level verstaat STIPO alles wat op ooghoogte zichtbaar is: het publieke domein met de gevels en plinten, maar ook wat daarachter gebeurt. STIPO onderzoekt manieren om The City at Eye Level te activeren en te verlevendigen, omdat in de ogen van STIPO de beleving van de stad op ooghoogte steeds belangrijker wordt.

Start bij STIPO

De excursie start met een bezoek aan het bureau van STIPO gevolgt door en bezoekt een aantal van hun projecten in Rotterdam. Wij bezoeken o.a. het Zomerhofkwartier (ZOHO), de Hofbogen, Schouwburgplein en de Meent waar Stipo als publiek ontwikkelaar met verschillende partijen in Rotterdam aan een organische gebiedsontwikkeling heeft gewerkt.

Stadstour Rotterdam

Daarna neemt stadsgids Angelique Mergler van Bureau Het vooruitzicht ons mee op een tour door de binnenstad van Rotterdam. We bezoeken onder andere het Timmerhuis van OMA en de Markthal van MVRDV. Daar eindigt de excursie en kunnen we onder het genot van een drankje napraten.

Programma

13:00 uur Verzamelen bij STIPO (Zomerhofstraat 82, Rotterdam | tel: 010 204 1590))
13:15 uur Inleiding door Jeroen Laven
13:45 uur Wandeling langs projecten ZOHO, Hofbogen, Schouwburgplein en de Meent.
15:45 uur tour door Angelique Mergler (stadsgids)
17:00 uur Einde bij de Markthal

Deelname is gratis voor leden en niet-leden. Eventuele consumpties zijn voor eigen rekening.

Organisatie

Deze excursie wordt georganiseerd door de BNSP-commissie Excursies. De commissieleden zijn Marlies van der Maarel, Paul van Kerkoerle en Anouk Steenblik.

Inspiratie

jangehl2Jan Gehl is een van de partners van het project The City At Eye Level. Op 7 september was de gerenomeerde stedebouwkundige en architect in Rotterdam voor een lezing over het belang van het inrichten van de stad en de openbare ruimte voor de mens. Bekijk de lezing ‘Cities for People’ ter inspiratie voor deze excursie.

 

Aanmeldformulier

Excursie The City At Eye Level

Aanmelden kan tot 3 november
Selecteer een geldig formulier
martkhal

Recent nieuws

BNSP-Salon #6 Ondergronds | 13 oktober

14 september 2022 Blog

De aandacht voor ondergronds bouwen neemt steeds meer toe nu de ruimte en de natuur schaarser worden. Hoe staat het in Nederland met underground urbanism?.

Lees verder

De omgevallen boekenkast | You Jane

12 september 2022 Blog

YOU JANE Al enige tijd en sinds kort steeds meer verbaas ik me over (en irriteer ik me aan) de af en toe weer terugkomende.

Lees verder

Publieksevent en boekpresentatie ontwerpstudie Stad × Ruimte

6 september 2022 Blog

Donderdag 6 oktober 13.00u –17.00u Lindner WTC Hotel & City Lounge, Lange Kievitstraat 125, Antwerpen De ontwerpstudie Stad × Ruimte is afgerond met een prachtige.

Lees verder

Agenda

30 september 2022

13:00 tot 15:45

Naar de Floriade!

06 oktober 2022

13:00 tot 17:00

Boekpresentatie Stad × Ruimte

13 oktober 2022

19:30 tot 21:30BNSPExcursies

BNSP-Salon #6: Ondergronds bouwen