Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Publicatie van de BNSPdag 2017 nu online!

16 februari 2018 BNSPKennislab

Emiel Reiding, directeur NOVI (Nationale Omgevingsvisie), heeft op 8 februari de publicatie BNSPdag 2017 ontvangen uit handen van Rob van der Velden, voorzitter van de BNSP.

Op 30 november 2017 heeft de BNSPdag plaatsgevonden. Thema van de dag was de NOVI. Een inspirerende presentatie van Emiel Reiding, directeur NOVI, onder het geëngageerde dagvoorzitterschap van Joost Schrijnen, opende de wegen voor discussies, workshops en terugkoppelingen.

Dat de beroepsgroep moet worden meegenomen in het proces van de NOVI, bleek uit de presentatie, de reflecties van deskundigen, de terugkoppelingen van de reflector en de deelnemers, en uit de intensieve workshops, gerelateerd aan de hoofdthema’s die in de NOVI zijn geformuleerd, die tijdens het tweede deel van de dag plaats hebben gevonden.

Goed is dat er aan het eind van de dag een conclusielijst kon worden samengesteld die de BNSP mee kon geven aan Emiel Reiding. Maar ook de constatering dat er behoefte is zowel bij de samenstellers van de NOVI als bij de vakgroep, aan een vervolg. En dat heeft de BNSP opgepakt.

In 2018 organiseren we onder anderen een Masterclass Energie en Ruimte, het Stiftencongres en het Kennislabcongres waarover binnenkort meer.

Download hier de publicatie

De publicatie is geschreven door Klaar van der Lippe, Buro Spelen, en vormgegeven door Atelier Dutch, Almere.