Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Inschrijving geopend van excursie in Rotterdam ‘The City At Eye Level’

7 oktober 2016 Nieuws
eyelevel

De beleving van de stad op ooghoogte wordt steeds belangrijker. Vrijdagmiddag 4 november organiseert de BNSP een excursie naar Rotterdam met als thema: ‘The City at Eye Level’. The City at Eye Level is een project van STIPO. Alles wat op ooghoogte zichtbaar is, het publieke domein met de gevels en plinten en dat wat daarachter gebeurt is onderdeel hiervan.

The City At Eye Level

hofbogenThe City At Eye Level is een project van STIPO, een adviesbureau voor stedelijke ontwikkeling, gevestigd in Rotterdam.  Onder The City at Eye Level verstaat STIPO alles wat op ooghoogte zichtbaar is: het publieke domein met de gevels en plinten, maar ook wat daarachter gebeurt. STIPO onderzoekt manieren om The City at Eye Level te activeren en te verlevendigen, omdat in de ogen van STIPO de beleving van de stad op ooghoogte steeds belangrijker wordt.

Bij STIPO start de excursie. Jeroen Laven, partner bij STIPO, geeft ons een rondleiding langs diverse door hen ontwikkelde projecten. We bezoeken o.a. de Hofbogen en het naastgelegen Zomerhofkwartier (ZoHo), waarvoor STIPO als gebiedsontwikkelaar optreedt en een methode heeft ontwikkelt om de plinten te reactiveren.

Daarna neemt stadsgids Angelique Mergler ons mee op een tour door de binnenstad van Rotterdam. We bezoeken onder andere het Timmerhuis van OMA en de Markthal van MVRDV. Daar eindigt de excursie en kunnen we onder het genot van een drankje napraten.

Ga jij ook mee?
 
Meer informatie
 
martkhal

replies are closed