Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


17 juni-5 juli Summer Lab Erasmus Academie

8 mei 2019 netwerk

Erasmus Academie organiseert in de zomer van 2019 drie interessante eendaagse workshops.

Leden van de BNSP kunnen met een korting van 10% aan de workshops deelnemen onder vermelding van de volgende kortingscode bij inschrijving: BNSPSL062019

Hieronder vind je een overzicht van eendaagse workshops die Erasmus Academie organiseert in de periode van 17 juni t/m 5 juli 2019. Als je doorklikt vindt je ook de inschrijfmogelijkheid aan.

Smart Cities. Steden worstelen met het concept van smart cities. Hoe ziet de stad van de toekomst eruit? Welke innovaties zijn nodig? Er is een manier om grip te krijgen op de stedelijke toekomst: ‘probing’. Tijdens de workshop Toekomstgericht Innoveren, onderzoek je aan de hand van ‘probes’ mogelijke scenario’s voor Horizon 3: over 25 tot 30 jaar vanaf nu.

 

Verhalende kracht van onze leefomgeving. In deze workshop ontdekt u hoe publieke ruimtes verhalen kunnen vertellen en hoe ze daarmee ons gedrag beïnvloeden. Het ochtendprogramma staat in het teken van het verkennen van verschillende theorieën over het vertellen van verhalen met ruimtes. In de middag trek je er zelf op uit en verken je de verhalende ruimte van de stad Rotterdam. Een zeer relevante workshop voor professionals die betrokken zijn bij de inrichting van de publieke ruimte.

 

Ecofilosofie in de praktijk. Heeft de duurzaamheidsbeweging gefaald? Of staan we juist voor een doorbraak? Wat betekent de opwarming van het klimaat voor de maatschappij? En hoe kunnen organisaties en individuen ermee omgaan? In deze workshop ecofilosofie bekijkt u duurzaamheidsvraagstukken vanuit een filosofisch perspectief. Je leert u over de nieuwste ecologische concepten en past deze toe op je eigen casus.