Ik zoek een stedebouwkundige of planoloog Meer informatie


Blauwe Kamer | Jaarboek 2021

22 november 2021 netwerk

CORRECTIE: in verband met Corona is de  bijeenkomst fysiek afgelast en vindt deze online plaats. Meld je aan! Meer informatie

Kom je ook? 
11 december vanaf 14.30 uur in Eindhoven. Met vooraf excursies over Eindhoven Airport en het NRE-terrein.

De Blauwe Kamer nodigt je graag uit voor de presentatie van het Blauwe Kamer Jaarboek Landschapsarchitectuur en stedenbouw 2021 op zaterdagmiddag 11 december op Eindhoven Airport. De luchthaven vernieuwde het afgelopen jaar haar openbare ruimte (naar een ontwerp van MTD Landschapsarchitecten) en staat aan de vooravond van nieuwe gebiedsontwikkelingen. De keuze om af te reizen naar Eindhoven verwijst ook naar de jaarboekeditie van 2020: daarin was de stad met drie projecten vertegenwoordigd.

Naast een inleiding door commissievoorzitter Esther Agricola volgt een  met stedenbouwkundige Ronald Rijnen over de Eindhovense aanpak. Daarna worden enkele ontwerpers die met hun werk in het boek staan uit op het podium voor korte gesprekken over thema’s in het boek. De eerste exemplaren worden uitgereikt aan de Eindhovense wethouder Yasin Torunoglu, directeur Roel Hellemons van Eindhoven Airport, voorzitters Ben Kuipers en Stefan Bödecker van de NVTL en BNSP) en Rijksbouwmeester Francesco Veenstra (ovb).
Voorafgaand aan de boekpresentatie zijn er rondleidingen over het buitenterrein van Eindhoven Airport en over het NRE-terrein.
Klik hier om je op te geven.

Programma
10.30 Rondleiding over het NRE-terrein

13.00 Rondleiding door het buitenterrein van Eindhoven Airport

14.30 Inloop met koffie en thee
15.00 Welkom door hoofdredacteur Mark Hendriks
15.15 Voorzitter Esther Agricola licht de selectie toe
15.30 In gesprek over Eindhoven – met Ronald Rijnen
15.40 Muziek!
15.50 Korte gesprekken met geselecteerde bureaus
16.30 Feestelijke aanbieding eerste exemplaren

16.45-18.00 Borrel en boekverkoop
Voor alle inzenders ligt een boek klaar.

Vanwege een beperkt aantal plaatsen is aanmelden verplicht via dit formulier of via info@blauwekamer.nl (daarbij aangeven of je deelneemt aan de rondleidingen)

Locatie: Eindhoven Airport – Business Centre, Luchthavenweg 25, ingang terminal, 1e etage.
De rondleiding over het NRE-terrein start bij Cyklist, Gasfabriek 3 in Eindhoven
De rondleiding over Eindhoven Airport start op het voorplein bij de ingang van de terminal

Voor deze bijeenkomst moet bij binnenkomst een coronatoegangsbewijs worden getoond. Meer informatie hierover staat op www.rijksoverheid.nl. Vergeet je legitimatie niet.
Eindhoven Airport is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Wie met de auto komt, dient dat aan te geven bij de aanmelding. Dan ontvang je te zijner tijd informatie voor het gebruik van parkeergarage P1.